23948sdkhjf

Svensk cheføkonom: Plastbranchen taber momentum

Plast- og gummiindustrien ventes at tabe momentum på eksportmarkedet, og det økonomiske barometer for 2. kvartal viser den svageste udvikling i syv år. Det skriver Plastforums svenske søsterblad. Også den kemiske industri forudser produktionsreduktioner i 2023. 

Medicoindustrien holder dog stand, hvilket er med til at højne tallene for eksport. 

Dele af produktionstabet kan ifølge 'Innovations- og kemiindustrien i Sverige' (IKEM) være forårsaget af den energikrise, Europa er blevet kastet ud i siden Ruslands invasion af Ukraine. 

Samtidig har den kemiske industri i andre dele af verden, såsom Kina og USA, kunnet nyde godt af lavere energipriser og en mere stabil energiforsyning. 

- Den europæiske kemiske industri er førende i verden, når det kommer til bæredygtig og grøn produktion. En svækket konkurrenceevne betyder, at Europa er tvunget til at importere mindre holdbare råvarer fra andre markeder. Det gør det sværere for os at nå klimamålene, siger Carl Eckerdal, cheføkonom i Ikem, i en pressemeddelelse. 

IKEM beskæftiger sig naturligt mest med den svenske industri og er i den forbindelse opmærksomme på, at den svenske krone stadig svækkes over for andre valutaer. 

- Faktum er, at virksomheder inden for for eksempel kemikalierelateret produktion køber ind og prissætter i fremmed valuta. Der opnås derfor ingen åbenlys konkurrencefordel på eksportmarkedet, lyder det fra Eckerdal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079