23948sdkhjf

Gamle tandbørster får nyt liv på årets Smukfest

Husk lige tandbørsten – at smide den til genbrug altså. Sådan lyder opfordringen fra tandbørsteproducenten Jordan, der med et pilotprojekt på årets Smukfest sætter fokus på genanvendelse af plastik.

Brugte og udtjente tandbørster, der har været en tur i glade, øldrikkende festivalmunde, lyder måske ikke som det lækreste, man kan få fat på.

Ikke desto mindre er det lige præcis dét, tandbørsteproducenten Jordan vil på årets Smukfest. 

Det handler nemlig om genanvendelighed og at sætte fokus på vores "brug-og-smid-plastik-væk-kultur", som tandbørsteproducenten kalder det. Og det er her, de gamle tandbørster kommer i spil.

Orkla Care Danmark med mundpleje brandet Jordan opfordrer nemlig gæsterne på årets Smukfest til at smide festivaludtjente tandbørster i en indsamlingsbøtte i stedet for i skraldespanden. 

Derefter er det målet, at de bliver smeltet om til nye, friske tandbørster, der kan deles ud på Smukfest næste år.

Formålet er at sætte fokus på, hvor meget plastik fra tandbørster, der ryger direkte i skraldespanden. Et estimat er, at danskerne smider 236 ton* plastik ud om året fra tandbørster alene.

Fra pilotprojekt til festivalgimmick

Ved en festivals afslutning bliver der typisk smidt utrolig meget væk, og der er sat mange initiativer i værk på Smukfest for at reducere det store spild. Eksempelvis bliver knap 80 procent af affaldet på Smukfest genanvendt, og det er en af grundene til, at Jordan og Orkla Care Danmark har valgt Smukfest som platform til at sætte fokus på genanvendelighed af plastik inden for tandbørster.

- Hos Orkla Care Danmark og Jordan arbejder vi på et spændende pilotprojekt under navnet Project Circle, hvor vi vil teste, om man kan genanvende plast fra tandbørster og på den måde sætte fokus på, at flere typer af plastik kan genanvendes. Vi håber, det på en sjov og anderledes måde vil få festivalgæsterne til at tænke sig om en ekstra gang næste gang, de vil smide plastik direkte i skraldespanden, siger Kiri Vølund, marketing manager hos Orkla Care Danmark i en pressemeddelelse.

Pilotprojektet med indsamling af tandbørsterfinder sted under hele festivalen og kan opleves i de forskellige camps i morgentimerne på Smukfest 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078