23948sdkhjf

Lempede krav til bæredygtigheds-rapportering giver milliardbesparelse til virksomheder

Mandag offentliggjorde EU-Kommissionen deres forslag til virksomhedernes bæredygtigheds-rapportering.

I forslaget er de lempelser for virksomhederne, som EU-Kommissionen havde med i deres tidligere forslag fra den 9. juni, fastholdt, og det får en positiv modtagelse af landets største erhvervsorganisation, DI.

- Vi bakker helt og holdent op om de fælles EU-standarder, som vil gælde på bl.a. det grønne område på tværs af de 27 europæiske lande, og vi er glade for Kommissionens lempelser, som vil tage toppen af de administrative byrder, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær, DI, i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal sikre en lempeligere implementering for virksomhederne uden at gå på kompromis med ambitionsniveauet. EU-Kommissionen anslår at ændringerne medfører væsentlige reduktioner i de store administrative omkostninger.

- DI er meget tilfreds med, at kravene nu bliver implementeret så de understøtter den bæredygtige omstilling, hvor virksomhederne kan fokusere på at drive en bæredygtig omstilling og naturligt indarbejde og forankre rapporteringen herom, siger Emil Fannikke Kiær.

Milliardbesparelser

Indfasningerne af de nye krav vil midlertidigt spare europæiske virksomheder for 1.172 millioner euro. Indførelsen af krav om væsentlighed vil permanent medføre besparelser for europæiske virksomheder på 230 millioner euro

- Implementering af standerne er en ganske betydelig opgave for virksomhederne. Derfor vil der stadig, trods lempelserne fra kommissionen være betydelige administrative omkostninger for virksomhederne ved arbejdet med rapportering.

- DI har arbejdet aktivt for at opnå de foreslåede forbedringer. Dette er helt afgørende for at virksomhederne kan arbejde aktivt med rapportering af bæredygtighed i forretningen og ikke drukner i administrative byrder, siger Emil Fannikke Kiær.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.678