23948sdkhjf

Uenighed splitter bestyrelsen efter endnu et år med underskud

Dele af bestyrelsen i Fiberline Composites mener, at en ny regnskabsmetode fejlvurderer virksomhedens egenkapital

Samarbejdet i bestyrelsen i Middelfart-virksomheden Fiberline Composites virker ikke til at være helt gnidningsfrit.

I hvert fald har to bestyrelsesmedlemmerne ifølge Fyens Stifttidende krævet at få skrevet en passage ind i virksomhedens årsrapport, hvor de erklærer sig uenige i en række forhold i rapporten.

Mediet har ikke haft held med at få nogle af parterne i tale, men beskriver det som “usædvanligt”, at uenigheder fremgår i en årsrapport.

Kigger man i selve årsrapporten fremgår det, at uenigheden drejer sig om selve regnskabsmetoden. 

Virksomhedens nye ejere har ændret på den måde udviklingsprojekter bliver vurderet på, og det medfører ifølge de uenige bestyrelsesmedlemmer, at virksomhedens egenkapital er opført som værende lavere end den burde være.

Det skriver de uenige bestyrelsesmedlemmer:

Vi er uenige med årsrapporten med hensyn til følgende forhold:

1: I note 21 er kapitaliserede udviklingsomkostninger korrigeret som en væsentlig fejl i 2021 og tidligere år. Efter vores opfattelse opfyldte og opfylder historiske udviklingsomkostninger kravene til kapitalisering. Således er korrektionen af immaterielle aktiver, egenkapital og resultat som beskrevet i note 21, efter vores opfattelse ikke korrekt.

2: I årsrapporten er der ikke anerkendt omkostninger som kapitaliserede udviklingsomkostninger for regnskabsåret 2022. Efter vores opfattelse har selskabet haft betydelige udgifter til udviklingsprojekter i 2022, hvor kravene til kapitalisering er opfyldt, hvilket har medført manglende overskud i resultatopgørelsen for året og for lav egenkapital.

Fiberline Composites årsrapport

På nye hænder

Fiberline Composites har omkring 300 ansatte, og virksomheden producerer vindmøllekomponenter i glasfiber og kulfiber i både Kina og Middelfart.

Virksomheden har igennem mange år været ejet af familien Thorning, som sidste år solgte 60 pct. af aktierne til den schweiziske koncern Gurit for 422 mio. kr.

I dag består bestyrelsen af tre medlemmer, som er indsat af Gurit, Peter Thorning, der repræsenterer den gamle ejerfamilie, samt hollandske Marcus de Jong, som kom ind i bestyrelsen i forbindelse med en tidligere hollandsk investor.

Det er Peter Thorning og Marcus de Jong, som har krævet at få indskrevet passagen i årsregnskabet.

Minus igen

Udover den bemærkelsesværdige uenighed mellem bestyrelsesmedlemmerne, afslører årsrapporten fra virksomheden også et underskud på 95 mio. kroner før skat.

Dermed er underskuddet vokset siden 2021, hvor virksomheden havde et tab på omkring 41 mio. kroner før skat. Omsætningen er til gengæld steget fra 729 mio. kroner i 2021 til 1,06 mia. i 2022.

Det er fjerde år i træk, hvor virksomheden præsenterer et underskud.

FIBERLINE COMPOSITES A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1.060,046 729,644
Resultat før skat -95,147 -41,645
Årets resultat -97,683 -27,057
Egenkapital -4,637 73,981
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078