23948sdkhjf

Plastic Pavilion Student Awards: Her er vinderen

Arkitekt- og designstuderende fra Det Kongelige Akademi samledes i spænding i denne uge i Plastindustriens verdensmålspavillon, da brancheforeningen i anledning af UIA World Congress of Architects uddelte prisen "Plastic Pavilion Student Award".

Det Kongelige Akademi har i seneste semester tilbudt studerende at arbejde målrettet med plast, hvilket kulminerede med en konkurrence. Semesteret har bragt en lang række kreative løsninger frem i lyset med design, arkitektur og ikke mindst plast i fokus.

Nyt samarbejde

Samarbejdet mellem Plastindustrien og Det Kongelige Akademi er nyt. Holdet har arbejdet med en række udfordringer med plast i byggeriet, som er beskrevet i innovationskataloget ’Plastic Pavilion’. Forløbet blev afrundet i foråret og mundede ud i en række spændende, kreative, innovative projekter fra de godt 40 arkitektstuderende.

Tirsdag fremlagde konkurrencens tre finalister så deres projekter: Tre forskellige men alle virkelig interessante projekter, som man kan læse mere om her.

Projekterne er udvalgt af en jury bestående af Lene Espersen, tidl. adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder og nuværende bestyrelsesformand i Green Hub Danmark, Mikkel A. Thomassen, partner i Smith Innovation samt Plastindustriens seniorkonsulent Rasmus Grusgaard.

Prisen gik til Nicholas Davine, Kehong Song (Det Kongelige Akademi) og Emilie Steuch (CBS). Sammen har de udtænkt projektet Clean-Up Freetown', som direkte udløber af Ingeniører Uden Grænsers arbejde i Sierra Leones hovedstad Freetown, hvor store mængder af plast hober sig op i kanalerne og uhindret flyder ud i Atlanterhavet.

Teamet har udviklet en skalamodel af en plantekasse i genanvendt plastaffald, som kan bruges til produktion af fødevarer. Produktet er et eksempel på, hvad man kan producere på forholdsvis simple og billige maskiner lokalt i Sierra Leone. 

Plast Pavilion Student Award

Clean-Up Freetown er konstrueret som et strategisk designkoncept, der skal give lokale borgere mulighed for at rense deres by, mens man arbejder for at bevare værdifulde ressourcer og sikrer vandforsyning. Der er i projektet fokus på innovativ brug af plastmaterialer ved at genanvende plastaffald fra Sierra Leones slumkvarterer. Projektet opfordrer til lokal indsamling, sortering og genanvendelse af plast, som kan omdannes til nye produkter.

Dette inkluderer undervisningsplakater, inspirationsprodukter og arkitekttegninger af værksteder. Projketet tager en holistisk tilgang til indsatsen og undersøger de underliggende behov og udfordringer for lokalbefolkningen. Projektet er designet af Emilie Victoria Ferraro Steuch, Kehong Song og Nicholas Davine, der er studerende og indskrevet på den fælles kandidatuddannelse i Strategisk Design og Entreprenørskab på Copenhagen Business School og Det Kongelige Danske Akademi. Udviklingen af ​​dette projekt var foranlediget af en henvendelse fra den danske NGO 'Ingeniører uden grænser', som søgte løsninger til plastindsamling, sortering, transport og genanvendelse.

Vinderne modtog en pengepræmie på 20.000 kroner.

Kilde: Plasticpavilion.com

Nærvær i detaljerne
Jurymedlem og partner i Smith Innovation, Mikkel A. Thomassen, holdt i forbindelse med prisoverrækkelsen en fin, motiverende tale til de studerende. Her sagde han blandt andet at "nærværet til materialer og produkter bringer de nødvendige detaljer frem."

Og det er netop samspillet mellem de kreative studerende og et hands on-projekt, hvor materialet er sat i spil i et samarbejde med en brancheorganisation, der gør hele forskellen, siger leder af kandidatprogrammet Strategic Design and Entrepreneurship på Det Kongelige Akademi, Camilla Hedegaard Møller til Plastforum.

- Konkurrencen skaber en dialog mellem de forskellige parter, og de studerende får en stemme. Jeg bliver faktisk lidt rørt over at høre præsentationerne i dag, sagde hun efter finalisternes flotte oplæg.

Eleverne lærer rigtig meget af at være en del af det offentlige rum, siger Camilla Hedegaard Møller.

- Vi står her midt i København, i en åben pavillon, hvor alle kan deltage, og vi byder dem indenfor, vi vil gerne lytte til dem - og de bliver taget alvorligt. Det betyder alverden, når man er i slutningen af sit studie og er klar til at bidrage til samfundet, siger Camilla Hedegaard Møller.

Semesteret i samarbejde med Plastindustrien har været "kæmpe stort", siger Camila Hedegaard Møller.

- Når vi starter og skal forene folk fra forskellige fagområder men også fra hele verden, så er plast enormt interessant, for det er en del af deres hverdag på alle måder. Og så kan vi begynde at trevle det op i samarbejde med folk, der ved rigtig meget om materialerne, siger Camilla Hedegaard Møller, som håber at kunne gentage successen i endnu et semester.

- Det har været en kæmpe fornøjelse med sådan et samarbejde, der giver de studerende et nærvær i forhold til materialerne, men også at der står professionelle mennesker, der rent faktisk gerne vil lytte til, hvad de unge mennesker har af input.

Artiklen er en del af temaet Plastic Pavilion .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079