23948sdkhjf

Råvareeksperter slår sig sammen om kloge materialevalg

Svenske Hexpol TPE og Polykemi, der også har kontor i Danmark, har startet et samarbejde, der skal ende med udvikling af række forbrugerprodukter. Formålet er optimering af materialevalg i to-komponent-sprøjtestøbning.

"At træffe et materialevalg kan være en kompliceret opgave, når man designer forbrugerprodukter. Der er mange egenskaber at tage højde for, og valget bliver endnu mere komplekst, når man inddrager cirkulært design," lyder det fra parterne, der altså er gået sammen for at designe smartere og klogere.

Også i Sverige er præmissen produkternes design i forhold til CO2-aftryk og genanvendelse. Polykemis Materialesmart-serie og Hexpols TPE's 'Sustainable Materials Lab' har testet en række løsninger for at komme i mål.

- At træffe et oplyst valg er nøglen til at reducere udledningen af ​​kuldioxid, og første skridt på rejse er at afklare konsekvenserne ved valget af materialer, siger Henrik Palokangas, bæredygtighedsspecialist hos Polykemi. 

Hexpol TPE og Polykemi har udført et omfattende arbejde, hvilket blandt andet gør dem i stand til at beregne Product Carbon Footprints (PCF) og Global Warming Potential (GWP) per kilogram materiale. 

"PCF-data viser, at skiftet fra en kombination af fossilbaseret ABS fra Polykemi, støbt med fossilbaseret TPE fra Hexpol TPE, til genanvendt PP og TPE, kan give en reduktion på 77 procent i CO2-ækvivalent*. Denne kombination kan også give fordele i forhold til end-of-life kompatibilitet og genanvendelse," lyder det fra Polykemi i en pressemeddelelse.

- For at skabe reel forandring og levere den nødvendige transformation af plastbranchen skal vi arbejde sammen. Dette projekt handler om at bruge vores samlede viden til at muliggøre kombinationer med det lavest mulige CO2-fodaftryk og den højest mulige genanvendelighed, samtidig med at vi sikrer materialernes klæbeevne og holdbarhed, siger Klas Dannäs, chef for bæredygtighed hos Hexpol TPE.

Hexpol TPE

Hexpol TPE har specialiseret sig i termoplastiske elastomerer (TPE) til medicin-, emballage-, bil- og byggeindustrien. 

Polykemi

Lige siden 1968 har Polykemi udviklet og fremstillet skræddersyede compounds.

Polykemi Group består af Polykemi AB, Rondo Plast AB og Scanfill AB, alle baseret i Ystad, samt Polykemi Compounds Kunshan og Chongqing i Kina, Polykemi Inc. i Gastonia, NC, USA og en række salgsselskaber rundt om i verden. 

Polykemi har fabrikker i Sverige, Kina og USA og leverer både nye plastråvarer og genanvendt plast til kunder over hele verden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078