23948sdkhjf

Generationsskifte: Coloplasts hovedaktionær stifter holdingselskab

Niels Peter Louis-Hansen, der er hovedaktionær i Coloplast, vil som led i et generationsskifte stifte et holdingselskab. Selskabet stiftes sammen med Coloplasts næststørste aktionær Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. 

"Holdingselskabet skal sikre den langsigtede stabilitet og udvikling af Coloplast," lyder det i en pressemeddelelse, som Coloplast sendte ud i går aftes. 

Det fælles holdingselskab vil komme til at eje godt 30 procent af kapitalen og godt 52 procent af stemmerne i Coloplast.

- Coloplast har draget fordel af et stabilt og langsigtet ejerskab i snart syv årtier. Dagens udmelding fra Coloplasts hovedaktionær, Niels Peter Louis-Hansen, indikerer et klart ønske om at skabe en struktur, der vil sikre et ligeledes stabilt og langsigtet ejerskab mange årtier frem, og det bifalder vi naturligvis i Coloplasts bestyrelse samt i den øverste ledelse, bestyrelsesformand Lars Rasmussen.

Etableringen af holdingselskabet sikrer, at de to største aktionærer i Coloplast også på længere sigt vil tale med én stemme i forhold til selskabet. Holdingselskabet giver samtidigt Niels Peter Louis-Hansen mulighed for på sigt at stifte en ny almennyttig fond ved en donation af de aktier i Coloplast, som han ejer igennem holdingselskabet.

Niels Peter Louis-Hansen

Coloplast A/S blev stiftet i 1951 på bagkant af opfindelsen af stomiposen, som sygeplejerske Elise Sørensen stod bag.

Sammen med ejerne af Dansk Plastic Posefabrik, Aage Louis-Hansen og hans kone Johanne Louis-Hansen, stiftedes Coloplast.

I dag udvikler Coloplast produkter indenfor tre primære forretningsområder: Stomi, kontinens og urologi, samt hud- og sårpleje.

Coloplast startede oprindeligt i Thisted, men nu har Coloplast hovedsæde i Humlebæk. 

Coloplast er noteret på Københavns Fondsbørs og har i lange perioder været en del af C20-indekset.

Niels Peter Louis-Hansen (1947) ejer en femtedel af Coloplast.

Niels Peter Louis-Hansen er søn af Aage Louis-Hansen.

Ifølge Bloomberg løb hans formue op i $8,2 milliarder i marts 2022.

Kilde: Wikipedia

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093