23948sdkhjf

Nu er CO2-beregning og genanvendelsesgrad en del af digital affaldsrapport

Den digitale affaldsvirksomhed, Junkbusters, har opgraderet sin affaldsrapport, der kan beregne genanvendelsesgraden og CO2-aftrykket fra det bygge- og erhvervsaffald, de håndterer, for eksempel rester af plast og træ papir.

Der er tale om rigtig store mængder affald, med store miljøkrav i affaldsdokumentationen til følge.

Produktionsindustriens administrative byrde bliver større, og derfor har Junkbusters set et hul i markedet: De har netop lanceret en ny og forbedret version af deres digitale affaldsrapport. Udviklingsarbejdet har taget det meste af 2022 og har krævet en del mere udviklingsarbejde, end der først var planlagt.

Ifølge Junkbusters-direktør og stifter, Steffen Rasmussen, giver den digitale affaldsrapport løbende overblik over især CO2-udledning, der de seneste par år er blevet et vigtigt målepunkt for kunderne, og det faktum satte tidligt i processen sit præg på udviklingen af den nye affaldsrapport.

Stort set alt, der rimer på bæredygtighed, måles i, hvor meget CO2 man sparer miljøet for. Den tendens har også sneget sig ind i virksomhedernes affaldshåndtering, og derfor var det helt oplagt og nødvendigt at tage denne funktion med i systemets opgradering, fortæller Steffen Rasmussen i en pressemeddelelse.

Den nye funktion i it-løsningen giver virksomheder et klart og opdateret billede af, hvor meget CO2 der produceres periodisk eller total set på mange forskellige parametre. Det kan for eksempel være per afhentning, per byggeplads, per affaldstype såvel per tidsperiode eller per ordre.

Rapporterne genereres blandt andet ud fra data som antal kørte kilometer, hvilken slags lastbil der anvendes, om den kører på gas eller diesel samt hvilket sorteringsanlæg, affaldet leveres til, da behandlingen af affald kan være meget forskellig ud fra hvor den afleveres.

Affaldsrapporten fra Junkbusters kan tilgås via et dashboard, hvor kunderne for eksempel kan monitorere, hvor meget der går til genanvendelse og nyttiggøres til energi og deponi.

Vi hører fra mange af vores kunder, at de ikke blot bruger de tilgængelige oplysninger som dokumentation i deres ESG-rapporterer. Mange tager skridtet videre og bruger informationerne i både det strategiske arbejde og på et mere operationelt niveau i de enkelte teams. De benytter sig altså af muligheden for at træffe små og store beslutninger ud fra data og ikke ud fra deres egen mavefornemmelse, siger Steffen Rasmussen.

Servicen er udviklet i samarbejde med firmaet, BeWo, som er eksperter på området for CO2- udledning. BeWo´s ekspertise med GHG-protokoller og CO2.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11