23948sdkhjf

Induflex har kastet sig over implementering af cobots: Den arbejder, når de andre går hjem

Plastvirksomheden Induflex har fået implementeret cobots i produktionen. Det betyder, at den nordjyske bearbejdningsvirksomhed - der siden 1989 har været eksperter i de fleste former for teknisk plast - i højere grad bruger cobots til dele af produktionen, der tidligere har været i menneskehænder.

Induflex er blevet selvkørende med cobots

- Fordelene ved en cobot er at reducere kostprisen på et emne, at fjerne monotont arbejde, som nedslider medarbejderne, og at få den til at arbejde, når vi andre går hjem. Vores cobot kan køre fuldautomatisk i ti timer, hvor vi kun skal komme ud og besøge den en gang imellem for at skifte palle, fortæller Flemming Reenberg, der er produktionsteknisk ansvarlig hos Induflex.

Induflex har investeret i cobots som en del af sit engagement i projektet Cobot Knowledge Lab, som er støttet af Industriens Fond. 

Deltagelse i projektet blev en realitet, efter Induflex måtte erkende, at indkøbet af cobots var spildte penge, hvis ikke de blev udnyttet korrekt: Ved blandt andet at spare industriteknikerne i produktionen for rutineopgaver.

Vi er blevet mere selvkørende. Og vi kan se, at vores kolleger i produktionen omfavner cobotten, fordi de godt kan se, at det her er vejen frem. Flemming Reenberg, produktionsteknisk ansvarlig.

- Vi har lært, hvordan vi skal stille cobotten an, hvordan sikkerheden kan implementeres - som er meget vigtig - og at vi kan bruge den til både store og små serier. Det bedste ved at være med i forløbet har været at sparre med andre. Og at vi har fået et større indblik i hvilke komponenter, man kunne sætte på cobotterne i form af sensorer og kontakter med mere, samt hvilke begrænsninger de har i produktionen, fortæller Flemming Reenberg og fortsætter:

- Vi er blevet mere selvkørende. Og vi kan se, at vores kolleger i produktionen omfavner cobotten, fordi de godt kan se, at det her er vejen frem.

Gennem forløbet har situationen udviklet sig, således at cobotten i dag benyttes til mere omfattende opgaver med blandt andet transportbånd, kontakter og gribere.

- Cobotten styrker os meget, og det her med at få en robot til at bevæge sig, er da også en form for barndomsdrøm. Brugen af cobots har altid været fremtiden for os, og den rejse er vi i høj grad kommet med på nu, slår Flemming Reenberg fast.

Cobot Knowledge Lab

Cobot Knowledge Lab er et partnerskab mellem Industriens Fond, Teknologisk Institut, Implement Consulting Group og Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord & Syd).

Robotspecialister fra Teknologisk Institut og ledelsesrådgivere fra Implement Consulting Group tilbyder lige nu – med støtte fra Industriens Fond – at klæde din virksomhed på, så I fremover selv kan integrere de mere simple cobot-løsninger til eksempelvis skruning eller polering.

Ønsker man at blive en af de 25 virksomheder, som får tildelt et forløb i Cobot Knowledge Lab kan man kontakte seniorprojektleder Steen Harder Ulrichsen via shu@teknologisk.dk eller 72 20 290 97.

Cobot Knowledge Lab er et partnerskab mellem Industriens Fond, Teknologisk Institut, Implement Consulting Group og Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord & Syd).

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078