23948sdkhjf

Thise Mejeri intensiverer genanvendelse af emballage

Selvom tiltagene i den grønne omstilling på Thise Mejeri allerede har været mange, er virksomheden ikke færdig med tænke i nye procedurer og produkter. 

Blandt andet er mejeriets yoghurtbægre og smørbarer kommet i en mere miljøvenlig og genanvendelig udgave.

Det skriver Skive Folkeblad

Det er blandt andet et politisk vedtaget krav om et udvidet producentansvar, som har fået mejeriet til at tænke i nye og grønne baner. Det gør i sin enkelhed ud på, at jo mere af producentens emballage, der kan genanvendes, des mindre skal producenten betale for en senere håndtering af emballagen.

- Så vi har en stor interesse i at vælge en emballage, der er let at sortere og genanvende. Det betyder også, at vi i højere grad skal have styr på, hvad der er i emballagen, siger hun og understreger, at der altid har været styr på fødevaresikkerheden i forhold til emballagerne, men at der nu kræves noget mere end det, siger Tine Dalbøl Dahl, der er produktkoordinator i Thise Mejeri. 

Hun tilføjer, at man stadig kæmper med at få bugt med emballagen til mejeriets oste, som der ofte bruges blandingsplast til at indpakke. Og det er besværligt at genanvende, fortæller produktkoordinatoren, der dog understreger, at "vi skal have det løst". 

Se nøgletal for:
Læs mere om: genbrug emballage
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156