23948sdkhjf

Terma slår omsætningsrekord på ny

2022/2023-regnskabsåret blev endnu et godt et af slagsen for den østjyske og rum- og forsvarsspecialist Terma.

De formåede at hente en omsætning på 2,3 mia. kr., hvilket er 3 procent fremgang og endnu et rekordår, mens de gik fra 127 til 139 mio. kr. på bundlinjen.

Det fremgår af virksomhedens netop offentliggjorte årsrapport.

Ifølge CEO Jes Munk Hansen er de flotte tal ganske enkelt udtryk for, at der har været masser at se til.

- I år har vi understreget, at Terma er en stærk virksomhed ved at levere robuste finansielle resultater for fjerde år i træk med fortsat stabil vækst. Aktivitetsniveauet har været meget højt i 2022/2023, og vi har aldrig haft mere travlt i Terma, siger Jes Munk Hansen i en pressemeddelelse.

Direktøren lægger desuden vægt på, at de seneste års investeringer i produktporteføljen i form af cyber- og AI-aktiviteter har været udslagsgivende for, at Terma har kunnet fortsætte væksten.

Fyldte ordrebøger

Når Jes Munk Hansen ser fremad, ser det også lovende ud for Terma, for ordrebøgerne er fyldte. I skrivende stund har de en ordrebog på 3,4 milliarder kroner for 2023/2024-regnskabsåret.

Det hænger i høj grad sammen med krigen i Ukraine og de igangværende geopolitiske spændinger. Det har medført store investeringer i forsvaret både her til lands og i mange andre lande.

Samtidig er de fyldte ordrebøger også et udtryk for, at Terma bevæger sig ind på territorier, de ellers ikke tidligere har indtaget.

- Vi går fra at være en system-leverandør til at tage fuldt ansvar som turnkey-leverandør af hele programmer. Det seneste år har vi udviklet vores kompetencer og udvidet vores strategiske fundament, og vi er nu klar til at tage ansvar for en række projekter for Danmark og det danske forsvar, lyder det fra Jes Munk Hansen.

Med det afsæt forventer Terma, at de i 2023/2024 kommer til at have en organisk omsætningsvækst på i omegnen af 10 procent, lyder det i ledelsesberetningen til regnskabet.

Videre lyder det, at de kommende års vækst i høj grad vil være afhængig af, hvorledes Danmark og andre lande kommer til at investere i deres forsvar, hvor blandt andet F-35-programmet er en vigtig drivkraft.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109