23948sdkhjf

Virgin plast, nej tak: Dansk plastikon producerer nu udelukkende med genanvendt LDPE

Ingen virgin plast her.

Så kontant lyder det fra Knudsen Kilen, den danske plastvirksomhed, der producerer nivelleringsprodukter til opklodsning af terrasser og strøgulve.

Producentens kiler består nu kun af industriel LDPE.

- Som produktionsvirksomhed til byggebranchen har vi en særlig forpligtelse til at arbejde mod bedre og mindre miljøbelastende byggeløsninger. Derfor søger vi altid nye måder at optimere og energisikre vores produktion og sortiment på for at nedbringe energiforbrug og miljøpåvirkninger samtidig med, at vi fastholder vores kunders konkurrencedygtighed, siger Henrik Lund, der er salgs- og marketingchef hos Knudsen Kilen i en udtalelse. Overfor Plastforum tilføjer Henrik Lund, at der er tale om genanvendt folie fra indersiden af papprodukter, for eksempel fra mælke- og juicekartoner.

Knudsen Kilen produceres i Frederiksværk. Her har man længe afprøvet forskellige metoder, for at få materialeskiftet i hus. Det har nemlig været afgørende at sikre et ensartet og dokumenterbart erstatningsmateriale, som lever op til virksomhedens kvalitetskrav, siger Henrik Lund.

- Lang levetid og høj kvalitet er essentielt for vores produkter. Vi kan ikke tillade os at gå på kompromis med disse egenskaber, og det er vigtigt, at vi kan levere den samme kvalitet til vores kunder hver gang. Det er grunden til, at vi har benyttet ny plast indtil nu, da det længe var umuligt at skaffe genvunden plast i god dokumenterbar kvalitet og i de mængder, vi har behov for, fortæller Henrik Lund, der år sin PDPE fra fødevareindustrien.

- Vores nivelleringssystemer produceres af Knudsen Plast, som også leverer komponenter til medicoindustrien. Vi har derfor altid tårnhøje krav til råvarematerialernes kvalitet i alt, hvad vi laver. Med det nye granulat har vi sikret os, at sammensætningen af materialet er ens ved hver eneste levering. Hertil har vi gennemført en lang række kvalitets- og ældningstest, som viser, at vi fortsat kan dokumentere samme gode egenskaber og en lang levetid på mere end 75 år på alle vores produkter, uden at de bliver dyrere for forbrugerne, siger Henrik Lund.

Knudsen Kilen er på vej med EPD’er på alle gulvopklodsningsprodukter. EPD’erne er essentielle for at kunne opnå DGNB-certificering af et byggeprojekt.

Besøg newsroomet

Knudsen Kilen A/S har eksisteret siden 1991 og er førende inden for udvikling og produktion af kiler, afstandsklodser og andre støbte komponenter til byggebranchen.www.knudsenkilen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095