23948sdkhjf

Geminor-stiftere sikrer alle aktierne i virksomheden

Plastgenanvenderne Quantafuel sælger nu alle sine aktier i Geminor tilbage til stifterne, som dermed sikrer sig 100 procent ejerskab i virksomheden. Det har Geminor netop oplyst i en pressemeddelse.

Handlen sker i forbindelse med, at Quantafuel inden længe får en ny ejer. 

- Dette er det rigtige valg for Geminor, og gør os klar til vækst inden for affaldshåndtering i Europa, siger adm. dir. og stifter af Geminor AS, Kjetil Vikingstad.

Norske Quantafuel er aktør inden for kemisk genanvendelse af plast i Norden, og har blandt andet anlæg i Skive i Danmark og Kristiansund i Norge. De står desuden står bag opførelsen af et nyt plastsorteringsanlæg, 'ReSource Danmark', der er under opførelse i Esbjerg.

Quantafuel købte for knap tre år siden 40 procent af aktierne i den Karmøy-baserede genanvendelsesvirksomhed Geminor.Nu er den samme andel solgt tilbage til stifteren og administrerende direktør i Geminor, Kjetil Vikingstad, og medejer Ralf Schöpwinkel.
På den måde sikrer de to sig eneejerskabet, som det var før aktieposten blev solgt til Quantafuel i 2020.

Ny Quantafuel-ejer 

Beslutningen om at købe Geminor-aktier blev taget i forbindelse med, at Quantafuel er i en salgsproces, forklarer Kjetil Vikingstad. 

- Quantafuel ser ud til at have en ny ejer i det britiske affaldshåndteringsselskab Viridor. Vi stod over for et valg mellem at fortsætte med den nye ejer af Quantafuel eller at købe virksomheden tilbage. Valget faldt på sidstnævnte, som vi mener er rigtigt for Geminor og satsningen fremadrettet, siger Vikingstad i pressemeddelelsen.

- Med Quantafuel som partner har Geminor taget nye skridt inden for genanvendelse af plast de seneste år, og det har været et frugtbart og lærerigt samarbejde for begge virksomheder. At vi vælger at fortsætte uden Quantafuel på ejersiden ændrer hverken på strukturen eller strategien i Geminor, siger Vikingstad. 

Fortsætter med at investere i plast 

At Quantafuel sælger ud af Geminor betyder ikke, at plastinvesteringen i Geminor er slut. Plastgenanvendelse vil fortsat være en vigtig del af virksomhedens strategi, forklarer formand for Geminor AS, Truls Gautesen. 

- Geminor vil fortsætte arbejdet med at udvikle eksisterende og nye markeder, skabe nye fraktioner med et lavere fossilt fodaftryk, øge mobil affaldsbehandling samt øge indsatsen inden for materialegenanvendelse. Samlet set er vores mål at fordoble den mængde affald, vi håndterer i 2026. Hvad angår plast, er det en vigtig del af vores strategi om at styrke indsatsen inden for genanvendelse, siger formand Truls Gautesen.

Quantafuel og Geminor etablerede fornylig sammen selskabet 'Polynate – Circular Plastic Solutions', der går efter at blive en førende aktør inden for plastgenanvendelse i Norden og Storbritannien.

Polynate vil udelukkende koncentrere sig om plastaffald med fokus på at forsyne genanvendelsesvirksomheden Quantafuels nuværende anlæg i Kristiansund i Norge (mekanisk genanvendelse), Skive i Danmark (kemisk genanvendelse) og de planlagte anlæg i Danmark og Storbritannien, herunder bl.a. fællesprojektet med Eurazeo: ReSource, Danmarks største plastsorteringsanlæg i Esbjerg.

Polynate planlægger også at gå ind i det britiske marked, hvor Quantafuel har en plan for kemisk genanvendelse med flere Plastic-to-Liquid (PtL) anlæg i de kommende år.

Kilde: Geminor/Quantafuel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094