23948sdkhjf

Genanvendelse af plast er i fokus på Loop Forum 2023

Messen løber af stablen den 26.-27.april

Når Loop Forum for anden gang åbner dørene for cirkulært forum, har man samlet en del af branchens aktuelle aktører, de er parate til at tale cirkulær økonomi og genavendelse af plast i lukkede cirkulære fora.

Det sker i næste uge, den 26.-27. april i Lokomotivværkstedet i København.

Loop Forum 2023

På programmet for Loop Forum 2023 finder vi i år adskillige relevante plast-oplæg på begge scener i Lokomotivværkstedet:

  • Cirkulære emballager - potentialer i producentansvaret for emballage (ARI - Affalds og ressourceindustrien, 26. april - hovedscenen).
  • Plastic Recycling (Stena Recycling, 26. april - scene 2)
  • Hvordan lukker vi loopet i den cirkulære plastøkonomi (Dansk Standard, 26. april - scene 2)
  • Can circular procurement prevent the plastic waste crisis? (Ragn-Sells, 26. april - policy round table)
  • Hvad betyder producentansvaret på emballage for virksomhed? (Emballageretur, 27.april - scene 3)
  • Building a Nordic Value Chain for Plastic Waste (ReSource Denmark, 27. april - hovedscenen)

Kilde: loopforum.dk

I år vil medstifter og direktør af hollandske BioPanel, Fred Van Schoonhoven, være en af de internationale talere på programmet. Her skal han give danskerne en dybere forståelse af, hvordan man i Holland arbejder med genanvendelse.

BioPanel har mange års erfaring med bionedbrydelige materialer. Virksomheden producerer 100 procent cirkulært og nedbrydeligt plademateriale, baseret på industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA), der blandt andet bruges til trafikskilte, vejskilte og paneler bestående af flere lag.
Ifølge den hollandske direktør burde den grønne omstilling i højere grad handle om, hvordan man kan gøre produktionen så CO2-fri som muligt og samtidig tage højde for, hvad der sker, hvis produktet utilsigtet ender i naturen.

- Bæredygtighed omfatter jo mere end blot cirkularitet. Det handler også om at tænke på nye forretningsmodeller og at producere uden CO2-udledning overhovedet - og samtidig kigge på, hvad der sker med produktet, når det ikke længere er i brug. For eksempel er anvendelse af aluminium stadig meget udbredt, og det påvirker blandt andet udledning af drivhusgasser, der forårsager temperaturstigninger, hvilket resulterer i stigende vandstande. Det hele hænger sammen, og det har alt sammen alvorlige konsekvenser for vores klode, siger Fred Van Schoonhoven og fortsætter.
- Vi gør også meget ud af at tracke og tage vores produkter tilbage, så vi bidrager til det cirkulære loop og undgår, at vores produkter ender i miljøet lige pludseligt.

Fred Van Schoonhoven holder oplægget ’The future is now’ torsdag den 27. april på scene 2.

Dansk Industri er partner på Loop Forum og brancheforeningen Plastindustrien bakker også op om messen som "community partner".

Blandt udstillerne finder man fra plastens verden blandt andre Schoeller Plast, Plastcom, Dansk Emabllageansvar, Re-Match, Quantafuel, RC Plast, Stena Recycling, Emballageretur, Ragn-Sells, WUPPI, Force Technology og Teknologisk Institut.

Tag med Plastindustrien på Loop

"Vil du vide mere om cirkulær økonomi så kom og se fremtidens produktion og materialer i lyset af Reduce – reuse og recycle og blive klogere på hvad det kommer til at betyde for alle led i værdikæden i plastbranchen fra råvareproducent, maskinleverandør, emneproducent til kunde/forbruger."

Sådan lyder invitationen fra brancheforeningren "Plastindustrien", der med Maskin- og Værktøjssektionen tager på fælles besøg på LOOP Forum 2023. Det sker den 26. april kl. 14.30.-17.00.

Branchefolk og ikke-branchefolk, politikere, lobbyister, offentlige instanser m.fl. deltager på messen. Alle interesserede medlemmer af Plastindustrien er velkomne på sektionens samling.

Man kan tilmelde sig her.

Kilde: Plastindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094