23948sdkhjf

Waste Plastic Upcycling har tappet den første olie

Den danske virksomhed, der med pyrolyse omdanner plastaffald til olie, har gennemført en fuld produktionscyklus og sætter i den kommende tid gang i alle sine produktionslinjer

Det er lidt over et år siden, at Waste Plastic Upcycling (WPU) tog spadestikket til sin første fabrik i Odsherred Kommune. Forleden satte virksomheden så officielt gang i produktionen. Det sker efter, at de sidste myndighedsgodkendelser kom i hus i sidste uge, og den første produktion er derfor den første på nøjagtig de vilkår, som den fremtidige produktion skal køres på.

Det skriver WPU i en pressemeddelelse.

Dermed er WPU klar til at køre med et fuldt kommercialiseret og gennemtestet system, der med pyrolyse kan upcycle plastaffald til ny olie. Produktionen er stort set selvforsynende med energi, da gas fra processen føres tilbage og bruges til at drive pyrolyseprocessen.

Administrerende direktør Niels Bagge var sammen med en lille gruppe medarbejdere til stede i produktionshallen, da den første olie blev tappet.

- Det var et stort øjeblik, og vi er hamrende stolte af, at det på så kort tid er lykkedes os at gå fra at sætte spaden i et bart stykke jord til at have et anlæg, hvor vi nu kan begynde at sætte fart på produktionen. Vi vidste fra vores omfattende forarbejde, at det fungerede, men det er en drøm, at vi nu også kan åbne hanerne her i Fårevejle, siger han i pressemeddelelsen.

Når produktionen kører på fuld styrke, har WPU's fabrik i Fårevejle med seks separate produktionslinjer mulighed for at behandle 42.000 ton plastaffald årligt. 

Det forventes, at samtlige produktionslinjer på anlægget producerer i begyndelsen af 4. kvartal i år.

WPU vil også bygge anlæg i Nakskov og Esbjerg - simultant. I 4. kvartal af 2023 begynder byggeriet i Nakskov, og et år senere sker det samme i Esbjerg.

WPU ansatte i marts Lotte Rosenberg som co-CEO. Hun kommer med erfaring som senior vice president i Ørsted og CCO i Nature Energy. Lotte Rosenberg skal udrulle WPU's globale strategi.

WPU's strategiske samarbejdspartner Vitol, der agerer på markedet for global energihandel, har forpligtet sig til at aftage produktionen fra WPU's første fem fabrikker, hvoraf to kommer til at ligge i andre europæiske lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079