23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Øget produktivitet takket være vakuum fra Busch

Balkanost, kashkaval og grillost. Mejeriet Crailsheim-Dinkelsbühl behandler hver dag 427.000 liter råmælk til fremstilling af disse lækre ostespecialiteter. Et vakuumsystem fra Busch Vacuum Solutions sikrer nu hurtigere cyklustider og mere stabil produktion.

Et endeløst bånd af hvidt løber uafbrudt gennem produktionshallen i Crailsheim, Baden-Württemberg. Tre brønde ved siden af hinanden fyldes konstant med hvide osteblokke. En farverig folie dækker pakningen, før den evakueres, forsegles og skæres. Mens det skete, samlede en robot papkasser, som en vakuumgribearm nu forsigtigt løfter den friskpakkede ost ind i. Osten går derefter til supermarkeder og discountbutikker over hele Tyskland, både under store mærkenavne eller som butikkens eget mærke. 

 

Kvalitet siden 1927

Mejeriet Crailsheim-Dinkelsbühl blev grundlagt tilbage i 1927. I højsæsonen fra april til august arbejder kooperativets 232 medarbejdere i treholdsskift. Resten af året arbejder de i toholdsskift. Hvert år forarbejder de 158 millioner liter komælk fra 335 gårde i regionen til 21.300 ton ost. I forskellige fedt- og flødeniveauer, i lage, skåret i tern i olie, med krydderurter, chili eller oliven, som halvblød ost, naturlig eller røget. De er blevet tildelt ni guld- og to sølvpriser af den tyske landbrugsforening DDLG).

På mejeriet i Crailsheim-Dinkelsbühl er kvaliteten af råmaterialerne særlig vigtig. Det gælder også engagerede og bæredygtige forretningsrelationer. Råmælken opsamles hver dag af kooperativets egne opsamlingstankvogne fra landbrug, der drives uden genteknik, i henhold til miljøstandarder. Det førsteklasses interne laboratorium udfører inspektion og overvågning af alle produktionsprocesser. Produktionen er også halal- og koshercertificeret.

 

Fem pakningslinjer, ét vakuumsystem

De fem pakningslinjer forsynes med vakuum fra et separat maskinrum. Her genererer et trykstyret vakuumsystem fra Busch, bestående af tre R5 lamelvakuumpumper, tre PANDA vakuumboostere, styreskab og vakuum beholder, det nødvendige vakuumniveau – præcist tilpasset til fugtindholdet i hver enkelt ostetype. Det bruges ikke kun til termoformning af de forskellige typer pakning, nedpumpning og forsegling, men også til at samle de store forsendelsesæsker og indsatse den emballerede ost. 

Udfordringen ved pakning af ost ligger i produkternes høje fugtighed. Derfor lagde Busch’s eksperter særlig vægt på tilstrækkeligt store filtre og integrerede en fugtudskiller til vallen. Den nøglefærdige løsning blev installeret en weekend i 2021. Mandag fortsatte produktionen med det nye system. Siden da har systemet kørt problemfrit.

 

Enorme energibesparelser

"Tidligere brugte vi Venturi-dyser til vakuumgenerering. Luftforbruget var ekstremt højt. Det var totalt spild af energi. Med det nye vakuumsystem fra Busch sparer vi 38.000 kWh om året," siger Josef Vögele, administrerende direktør for mælkeværket Crailsheim-Dinkelsbühl, begejstret og tilføjer: "Vi har modtaget 40% af investeringsbeløbet til vakuumsystemet tilbage fra det føderale kontor for økonomi og eksportkontrol (BAFA). Busch har samlet alle de nødvendige dokumenter til anvendelse af finansieringen for os."

Den gamle vakuumforsyning var ikke kun mindre energieffektiv, men havde også utilstrækkelig pumpehastighed til den ønskede stigning i antal cyklusser. Vögele er tilfreds: "Med det nye vakuumsystem fra Busch kan vi nu køre op til tolv cyklusser i minuttet i stedet for ni. Vakuummet påføres meget hurtigere og medfører en betydelig forøgelse af produktiviteten – samtidig med at energiforbruget reduceres." 

Markus Otterbach, Technical Manager med ansvar for vedligeholdelse af systemet, er også meget tilfreds med det nye vakuumsystem: "Vi pakker meget fugtige produkter, nogle med krydderier. Det giver også ostekrummer. Ikke desto mindre fungerer Busch’s vakuumsystem problemfrit. Det behøver vi ikke at bekymre os om. Tilsæt jævnligt lidt olie. Ellers gør vi ikke noget. Kræver stort set ingen vedligeholdelse." 

 

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047