23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skal du have en (ny) CNC-maskine – har du overvejet det her?

Der er mange CNC-maskiner at vælge imellem på markedet. Derfor er der særligt tre ting, du skal være opmærksom på, inden du sætter underskriften.

En CNC-maskine skal selvfølgelig passe til det materiale, som maskinen skal bearbejde. Men derudover er der tre andre ting, som du særligt skal overveje.

Se alle CNC-maskiner hos Gibotech her

Dit behov
Det første, du skal have klarlagt, er, hvilket behov CNC-maskinen skal opfylde i din produktion.

Har I fået en ordre ind, hvor I skal producere særligt komplekse eller mange komponenter, ønsker du at fjerne en arbejdsproces, der er uhensigtsmæssig for medarbejderne, skal den høje kvaliteten af slutproduktet være sikret tidligt i processen eller en helt fjerde årsag?

Svarene på de spørgsmål kan få betydning for, hvilken CNC-maskine du skal vælge samt eksempelvis værktøjet, maskinen har tilgængeligt. Hvis du eksempelvis ikke har behov for, at maskinen skal bore, behøver maskinen ikke at have det værktøj eller funktion.

Hvis du kan kigge længere frem, er det selvfølgelig en fordel, fordi I med det samme kan få integreret funktioner, som I på sigt kan have behov for. Det er altid både nemmere og billigere at lave funktionerne fra start end at skulle tilkøbe og justere efterfølgende.

Endeligt hænger dit behov også sammen med arbejdsflowet i produktionen.

Arbejdsflowet
Der er sandsynligvis allerede et arbejdsflow i virksomheden, som CNC-maskinen skal indgå i.

Derfor kan du med fordel tænker over processen både før og efter maskinen, og hvad der er behov for. Det kan også have betydning for, hvor maskinen skal placeres rent fysisk, så komponenterne eksempelvis ikke skal flyttes langt for at komme til næste skridt i bearbejdningen.

Hvis maskinen har brug for at få tilført emner ved hjælp af en gaffeltruck, skal der selvfølgelig være plads til det. Hvis emnerne efterfølgende skal palleteres, kan det måske spare både tid og kræfter, hvis en robot tager sig af den del, så medarbejderne blot skal flytte selve pallen med emner.

Derudover er det værd at overveje, om du har flere enkelte processer, som kan samles i én CNC-maskine. Det frigiver både plads rent fysisk og sparer tid i selve produktionen.

De fysiske rammer
I langt de fleste tilfælde skal en CNC-maskine passe ind i en allerede eksisterende produktionshal. Derfor er det givet på forhånd, hvor mange kvadratmeter der er til rådighed.

Heldigvis er CNC-maskiner i dag ikke kun store maskiner, der optager rigtig meget plads. Nogle af dem arbejder for eksempel med vertikale arbejdsborde, hvorfor de ikke skal bruge lige så meget plads som maskinerne med de traditionelle horisontale arbejdsborde.

Men det er klart, at hvis du har brug for at bearbejde store eller mange emner på én gang, vil det også stille krav til størrelsen på maskinen.

Tænk over, om du med fordel kan koble en robot på CNC-maskinen. På den måde kan du måske frigive mere plads til løsningen, fordi en robot ofte kræver mindre arbejdsplads end mennesker. Og ofte kan en sådan automationsløsning laves forholdsvis komprimeret.

Hvis du rent faktisk er i gang eller skal i gang med at bygge nyt, så er det en stor fordel, hvis du forinden har klarlagt dit behov og derefter kan bygge produktionshallen op omkring maskinerne.

På den måde er du sikker på, at du får og har plads til de maskiner, der er optimale for din produktion.

Skal vi hjælpe dig med at finde den CNC-maskine, der er det optimale match til din virksomhed? Så kontakt Henrik G. Thomsen - Product Manager, CNC - på mail hgt@gibotech.dk eller telefon 2066 3518.

Vil du være opdateret på det nyeste inden for CNC-maskiner og andre automationsløsninger til industrien? Så skal du tilmelde dig Gibotechs nyhedsbrev her.

Husk også at følge os på Facebook og LinkedIn.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047