23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt samarbejde over Atlanten skal sætte fokus på grøn omstilling til søs

Danske og amerikanske brancheforeninger vil styrke samarbejdet om grøn omstilling inden for den maritime sektor. Derfor besøger en amerikansk delegation Danmark i denne uge for at undersøge danske styrkepositioner inden for udviklingen af bærdygtige havne og søfart.

I dag står international skibsfart for omkring 3 pct. af verdens samlede CO2-udledninger et tal som forventes at stige med op imod 50 pct. inden 2050. 

Derfor har den nyetablerede dansk-amerikanske Green Maritime and Port Alliance sat alle sejl ind på at skubbe til den grønne omstilling både i havne og på havet. 

Samarbejdet om grøn omstilling i den maritime industri mellem Danmarks Ambassade i Washington, DC, Danmarks Generalkonsulat i Houston samt danske og amerikanske organisationer skaber grobund for nye samarbejder på tværs af Atlanten. 

”Det hastende behov for at dekarbonisere global transport understreger vigtigheden af etableringen af den dansk-nordamerikanske Green Maritime and Port Alliance og samarbejdet om at fremme den grønne omstilling til søs og i havne, hvis vi skal nå shippingindustriens deadline for en CO2-neutral fremtid”, fortæller David Bolduc, præsident for den verdensomspændende shippingorganisation Green Marine, der er en af de amerikanske brancheorganisationer, som er medstiftere af den nye alliance. 

Samarbejdet kommer i kølvandet på, at USA’s præsident Joe Bidens administration tidligere på året annoncerede en investering på 3 milliarder dollars i udviklingen af CO2-neutrale havne samt en økonomisk indsprøjtning på 703 millioner dollars i den amerikanske havneinfrastruktur og forsyningskæde. 

Som det første skridt i det nye samarbejde besøger et bredt udsnit af den amerikanske maritime og shippingsektor i denne uge Danmark. Her skal de udveksle viden og se på, hvordan danske virksomheder og havne udvikler grønne løsninger inden for blandt andet alternative brændstoffer, retrofitting af skibe og sikring af grønnere havne. 

”Vi er glade for, at repræsentanter fra Blue Sky deltager i delegationen til Danmark og deler deres erfaringer og viden for at fremme bæredygtighed i den globale maritime industri,” siger David Cummins, administrerende direktør for Blue Sky Maritime Coalition, som har været med til at etablerer Green Maritime and Port Alliance.

 ”Det danske maritime samfund er velkendte for sin innovation og evne til at finde unikke og nye løsninger på udfordringer i industrien i dag, og jeg er overbevist om, at den bredere shippingindustri vil drage fordel af sådanne udvekslinger som denne alliance”, tilføjer Cummins.   

”Vi har en lang tradition for maritime industrier i Danmark, og vi har rigtig meget at byde ind med på det amerikanske marked. Med Green Maritime and Port Alliance håber vi at kunne få sat skub i den grønne omstilling i sektoren på begge sider af Atlanten og skabe nye og gode muligheder for danske virksomheder i USA,” fortæller Jesper Møller Sørensen, Danmarks ambassadør i USA, om det nye samarbejde.

Green Maritime and Port Alliance er et initiativ af Udenrigsministeriets Trade Council i Nordamerika, Danske Rederier, Energy Cluster Denmark, Danske Maritime, Danske Havne samt de amerikanske organisationer Blue Sky Maritime Coalition, Green Marine, Port of the Future og American Bureau of Shipping. 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

MAW
Mie Andersen Wickstrøm
+45 33920066 miewic@um.dk

Send til en kollega

0.032