23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fremtidsteknik - intelligent og nem styring af trykluftkompressorer og blæser.

Hos Kaeser tilbyder vi blæsere til effektiv, næsten vedligeholdelsesfri og støjsvag trykluftproduktion inden for mange forskellige anvendelsesområder. Med Sigma Air Manager 4.0 har man nu mulighed for at automatisere blæserstationerne, der overvåger og styrer alle dens komponenter særdeles effektivt.

Sigma Air Manager 4.0, også kaldet SAM 4.0, er kernen i en blæserstation og giver den højeste energieffektivitet, omkostningsbesparelse og forbereder dem til Industri 4.0. Den fungerer som den centrale intelligens og styrer de enkelte maskiner effektivt samt tilpasser transporteffekten perfekt til profilen for volumenstrømsbehovet. SAM 4.0 er dermed den vigtigste teknik til udnyttelse af fremtidige tjenester i overensstemmelse med industri 4.0, og den skal bare bruge det ønskede differenstryk fra processtyresystemet for at fungere optimalt - nemmere bliver det ikke.

Lynhurtigt analyserer den driftsdata, simulerer handlingsalternativer og vælger derefter dem, der er mest effektive. Resultatet af dette: Energieffektivitet i et hidtil ukendt omfang. 

Alle komponenter i en station tilpasses og styres optimalt i forhold til hinanden. Her arbejdes der ud fra kundens behov, og der udvindes, overføres og analyseres driftsdata fra processen via overvågning i realtid.

Resultaterne benyttes til at forudse potentielle fejl så tidligt som muligt, så man har mulighed for at komme dem i forkøbet. 

SAM 4.0 kan kommunikere på 30 forskellige sprog og har en 12-tommers brugervenlig, farvetouchskærm, der straks og overskueligt viser, om stationen befinder sig i det ‘grønne område’.

Med en netværksforbindelse behøver man ikke befinde sig i nærheden af blæseren, og man kan derfor tjekke og analysere driftstilstande, tryktab, leveringsmængde og ydelse samt service- og eventuelle fejlmeddelelser direkte fra en computer uanset, hvor man befinder sig. Det giver en sikkerhed og basis for Predictive Maintenance og mulighed for udnyttelse af energistyringen iht. ISO 50001. 

Denne styring af maskiner åbner op for nye muligheder for at udføre forebyggende vedligeholdelse af blæsere. Hidtil kunne vedligeholdelse kun udføres ved en turnusmæssig serviceplan og en reparation først efter fremkomst af fejlmeddelelse.

Nu har det dog ændret sig, og SAM 4.0 gør det muligt at indlede vedligeholdelsesforanstaltninger før en fejl opstår. På den måde kan omkostninger for nedetid og følgeskader undgås. 

Det betyder, at i sidste ende kan der foretages service og eventuel reparation nøjagtig på det tidspunkt, hvor der er behov for det. Dette sparer tid, omkostninger og sørger for sikker tilgængelighed af blæseren og dermed også forbundne processer. 

Kaeser Kompressorer

Kaeser Kompressorer A/S
Skruegangen 7
2690 Karlslunde
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18295040
P nummer: 1003244423

Kontaktperson

LHP

Send til en kollega

0.062