23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Succesfuldt dansk-amerikansk vandsamarbejde i Ohio

Den danske vandvirksomhed DHI og vandforsyningen Montgomery County i Ohio mødte hinanden til en workshop arrangeret af det nordamerikanske Water Technology Alliance. WTA er en offentlig-privat eksportplatform, som hjælper danske vandvirksomheder med at komme i kontakt med lokale vandinteressenter og forsyninger i Nordamerika.

Siden har den danske virksomhed hjulpet vandforsyningen med energioptimering og procesforbedringer. Det har blandt andet betydet, at vandforsyningens medarbejdere ikke længere behøver at være fysisk til stede om natten, hvilket har haft en positiv indvirkning på spildevandsanlægget både økonomisk og trivselsmæssigt.

Ryan Sanford, Principle Engineer hos DHI, fortæller om Water Technology Alliance (WTA)'s rolle i partnerskabet: 

“WTA’s arbejde er afgørende, da de faciliterer den første kontakt mellem os og vores amerikanske samarbejdspartnere. Det er WTA, der sikrer, at de amerikanske anlæg får kendskab til danske vandløsninger. Det giver os mulighed for at implementere nogle af de løsninger, der har været succesfulde i Danmark,” fortæller han.

De seneste eksporttal viser en stigning på 35 procent i danske vandløsninger siden 2015, hvilket tyder på en lys fremtid for disse samarbejder. Det kan Ulrik Folkmann, der er i senior teknisk rådgiver i WTA med base på det danske generalkonsulat i Chicago, nikke til:

”Montgomery County i Ohio er langt fra et enkeltstående tilfælde. Rigtig mange spildevandsanlæg i Nordamerika leder efter ny teknologi og nye løsninger, og her er Danmark særligt leveringsdygtige, fordi vi står på mange års erfaring og viden. WTA deler ud af denne for at skabe værdi for begge parter i samarbejdet."

Hvis din virksomhed også ser muligheder i det nordamerikanske, så tøv ikke med at række ud til Ulrik Folkmann.

Læs mere om samarbejdet her.

 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.047