23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GTS-institutterne i topform 

Publikationen "GTS i tal” er netop udgivet. Den samler en række nøgletal for de syv GTS-institutter. Tallene viser en positiv udvikling i de danske aktiviteter i 2022.

I 2022 havde GTS-institutterne en samlet omsætning på 3.6 mia. kr. – og flere end 30.000 kunder (danske og internationale) købte ydelser hos mindst et af de syv GTS-institutter. 

Størstedelen af de knap 24.000 danske kunder er fra den private sektor. Her var der i 2022 en stigning i den danske kommercielle omsætning på 2 pct., der med 1.2 mia. kr. var på det højeste niveau i fem år. Samtidig var der et fald i antallet af de private virksomhedskunder på 4. pct.

”Denne udvikling spiller godt sammen med en ny analyse fra Incentive, der viser en stigning i omsætningen pr. GTS-kunde i perioden 2015 til 2020. Den udvikling fortsætter fra 2021 til 2022. Selv om vi rigtig gerne vil ud til mange virksomheder, er der tale om en positiv udvikling – ikke mindst fordi Incentive-analysen samtidig peger på, at der især er gavnlige effekter af et GTS-samarbejde for virksomheder, der har et tæt og længerevarende samarbejde. Derfor er det tættere samspil en udvikling, vi gerne ser fortsætte i de kommende år”, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

GTS-institutterne har  bl.a. klaret sig godt i konkurrencen om forskningsmidler fra puljer og fonde med en stigning ift. året før på 5 pct.

144 mio. kr. investeret i nye test- og udviklingsfaciliteter

De flotte resultater blev fulgt op af, at GTS-institutterne i 2022 investerede 144 mio. kr. i udvikling af den teknologiske infrastruktur, der består af laboratorier samt test- og udviklingsfaciliter, der stilles til rådighed for virksomheder på kommercielle vilkår. Det er en stigning på hele 57 pct. ift. 2021, hvor investeringen var på 92 mio. kr.

”GTS-institutterne investerer af egne midler i nye laboratorier og state-of-the-art testfaciliteter, hvor virksomheder kan afprøve nye ideer og få de godkendelser, det ofte kræver at komme på markedet med nye løsninger. Efter et par forsigtige ”corona-år” er niveauet for disse infrastrukturinvesteringer igen på et højt niveau til glæde og gavn for dansk erhvervsliv”, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Læs mere om udviklingen og download publikationen her

 

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

Send til en kollega

0.03