23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk vandprojekt skal nedbringe Warszawas vandtab

Europa står over for udfordringer med vandforsyningen i fremtiden, herunder manglende vandressourcer, vandtab og aldrende infrastruktur. I Polen skal et nyt stort vandprojekt nedbringe Warszawas vandtab og energieffektivisere byens vandsystem.

Warszawa Forsyning leverer vand til 2,5 mio. mennesker, hvilket er 120 mio. kubikmeter vand om året – en størrelsesorden, der er den dobbelte af København.

Projektet er et samarbejde mellem The Trade Council, den danske ambassade i Polen, Warszawa vandforsyning og de tre danske vandteknologivirksomheder Kamstrup, Leif Koch A/S og DHI. De skal levere systemer til styring, lækagesporing, analyse af vandtab og rådgivning, planlægning af investeringer og renoveringer. 
 
På den måde bidrager projektet direkte til opnåelse af FN’s bæredygtighedsmål om at sikre vandressourcen og en sikker ren forsyning af vand. Det kan samtidig bane vejen for at øge vandsektorens eksport og investeringer i dansk vandteknologi på op mod et trecifret millionbeløb i fremtiden, og modellen kan potentielt kopieres til andre steder i verden.

Hør mere om projektet i videoen her.

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.048