23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mulighed for dansk brinteventyr i Nordamerika

Brint er energiesektorens fremtid i USA og Canada, og alle sejl er sat til på at udnytte de grønne muligheder.

I Nordamerika er der massivt fokus på at udvikle brintproduktionen, fordi det har potentialet til at blive et godt CO2-frit brændstofsalternativ til især transport og elektricitet. Både USA og Canada har fremsat ambitiøse bæredygtige strategier for at imødekomme klimamål, hvor grøn brint kan spille en vigtig rolle:

- I september 2022 underskrev ledende danske og amerikanske energiinteressenter brintalliancen The U.S.- Denmark Green Hydrogen Alliance, som er et stort skridt på vejen mod at få danske brintløsninger til USA og bidrage til den grønne omstilling.

- Department of Energy lancerede i sommeren 2022 en national strategi, der blandt andet inkluderer en stor investering på over 9 mia. USD i udviklingen af regionale brint-hubs.

- Den amerikanske præsident Joe Biden underskrev i 2022 hjælpepakken The Inflation Reduction Act (IRA), som vil skyde omkring 369 mia. USD i grønne energiprojekter. Det er en af landets største investeringer i vedvarende energi- og brintproduktion, og det forventes, at USA nu bliver klart verdensledende inden for brint og PTX produktion.

- I december 2022 har The Trade Council i USA åbnet for, at danske virksomheder kan blive en del af den dansk-amerikanske brintalliance, og de første aktiviteter kommer til at finde sted her i slutningen af januar. Derudover planlægges også en større dansk vind- og brintalliance delegationstur til Texas i marts måned i et samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv og Udenrigsministeriet/The Trade Council.

Vil du også udnytte det boom af muligheder, der er kommet på det nordamerikanske brintmarked? Så tag fat i The Trade Council's Energy and Environment team i Nordamerika og høre mere om den danske alliance og fremstødet til Texas i marts 2023. Læs mere her.

 

 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Send til en kollega

0.032