23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lavere energiforbrug & bedre kvalitet med Steam Infusion

Steam Infusion forhindrer fastbrænding og overforarbejdning i en bred vifte af føde- og drikkevarer, så du kan reducere koge- og rengøringstider og øge din kapacitet. Steam Infusion fås både som lanse til tank og som in-line.

Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion - en unik teknik til fødevarefremstilling

Få adgang til hurtig fødevarefremstilling og tilbered mere produkt med mindre ydelse. Med Steam Infusion kan du tilberede 1.000 kg produkt på mindre end 10 minutter. Steam Infusion giver tre gange hurtigere opvarmning sammenlignet med traditionelle forarbejdningsteknikker. Teknikken reducerer behovet for rengøring på stedet og minimerer nedetid, da påbrænding undgås. Steam Infusion er ideel til fremstilling af produkter af mere tyk væske eller som er sværere at opvarme, hvor højere damptryk kan bruges til kortere produktionstider uden at det går ud over kvaliteten. Ved at bruge Steam Infusion kan produktiviteten forbedres ved at der kan produceres mere på det samme areal i dit eksisterende anlæg uden en større investering.

Fordele ved Steam Infusion

Teknikken fjerner risikoen for forurening som følge af påbrænding. En dampfase med lavt tryk og lav opholdstid betyder, at ingredienserne ikke udsættes for meget høje temperaturer. Dette forhindrer forekomsten af en maillardreaktion efterfulgt af forbrænding. Ved at undgå påbrænding reduceres rengøringstiden med gennemsnitlig 40 %. Steam Infusion gør det muligt at køre op til 10 på hinanden følgende produktioner uden at skulle udføre et komplet CIP. For at fjerne produktet fra dysen renses begge tankmonterede og linjemonterede enheder igennem CIP. Ved montering i kogekar giver en enkelt skyllekugle komplet udvendig rengøring.

Steam Infusion vs. klassisk dampinjektion

En anden metode til fremstilling af føde- og drikkevarer er dampinjektion, dvs. direkte indsprøjtning af damp i produktet. Dampinjektion bruges ofte i føde- og drikkevarefremstilling for at reducere tilberedningstiden og øge produktionen. Denne metode indebærer ofte nogle ulemper, da høje temperaturer og højt tryk forårsager påbrænding og påvirker farven, smagen og teksturen af det fremstillede produkt. Dampinjektionsudstyr er typisk fremstillet med flere hulrum og overflader, hvilket ofte kræver regelmæssig nedetid for rengøring efter hver batch. Steam Infusion adskiller sig fra klassisk dampinjektion ved at have et enkelt og kompakt design, hvor produktet opvarmes hurtigere ved at blande produktet med damp under vakuum.  Dette reducerer grænsefladetemperaturen og bevarer det ønskede udseende, smag og partikelintegritet. Skånsom opvarmning af produktet og enkelt design betyder, at Steam Infusion reducerer behovet for rengøring og dermed nedetid.

Fakta om Steam Infusion

  • Opvarmer 1.000 kg produkt fra 15 °C til 90 °C på 5 min. uden påbrænding eller partikelskade
  • Kan eftermonteres i nye eller eksisterende kogekar eller monteres direkte i produktionslinjen
  • Giver en ca. dobbelt så stor tilberedningskapacitet sammenlignet med traditionelle metoder
  • Fås både som lanse til tank og som in-line opvarmning

Læs mere om Steam Infusion

Spirax Sarco Ltd.
Blokken 62
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12709218
P nummer: 1002929526

Kontaktperson

HT
Heidi Terndrup
Internal Sales Engineer & Marketing Coordinator
+45 28108900 heidi.terndrup@dk.spiraxsarco.com

Send til en kollega

0.047