23948sdkhjf
Del siden
Annonce

WebNet, så lidt stål, så mange muligheder

WebNet eller som ofte kaldt WireNet har gjort sit indtog i Danmark de seneste år, som et alternativ til den traditionelle løsning med faste svejste net eller strækmetal. Men hvad er WebNet egentlig?

WebNet er opbygget af stålwirer, som enten flettes (kendt som WireNet) eller samles med klemmeringe (kendt som WebNet) i samlingerne.

Produktion
Stålwirerne laves ved at tage enkelte tynde stål tråde fra store spoler og snor dem omkring hinanden til små bundter, som bliver valset så trådene glemmer de før var på en spole. Disse bundter snos så igen om hinanden, hvorved de danner en tynd men stærk stålwire. Stålwiren bliver efterfølgende valset så de er klar til at sættes sammen med enten klemmeringe eller blive flettet.

Test
Inden stålwiren bliver sat sammen til et WebNet eller WireNet, skal stålwiren dog først testes, for at sikre stålwiren overholder brudstyrken. Det gøres ved at en maskine trækker i begge ender af wiren indtil den knækker, så styrken kan måles ved bruddet.

Stål og styrke
Denne opbygning sikrer nettet får en høj fleksibel styrke med et lavt forbrug af stål i forhold til andre alternativer.
Det lave forbrug af stål giver WebNet en række fordele over alternativerne, heriblandt billigere transport og lettere montage. Derudover er det en fordel for den grønne omstilling generelt, at sikre bedre udnyttelse af ressourcer og lavere Co2 aftryk ved flytning fra fabrikken til opsætning.

Ingen ulemper?
Jamen betyder det så alternativer som svejst net og strækmetal er helt outdated? Slet ikke, begge løsninger har deres berettigelse, eksempelvis på mindre opsætningsfelter vil både svejst net og strækmetal ofte være det økonomiske alternativ. Mere prisfølsomme mindre projekter vil derfor ofte gå i retningen af en fast gittervæg, i modsætning til den mere fleksible WebNet løsning.

Ved mindre projekter vil svejst net, strækmetal, pressegitre eller perforeret plader typisk kunne leveres indenfor 1-2 uger, da produkterne er lagerførte og blot skal tilpasses opgaven med enten en ramme eller skæres til mål. I modsætningen til WebNet der altid bliver designet til den specifikke opgave, og derfor typisk har en leveringstid på 3-4 uger.

Æstetiske projekter
Ved projekter hvor fremtoning og udseendet spiller en væsentlig rolle, må vi dog konstatere forespørgslen på WebNet og WireNet er vokset eksplosivt de seneste år. En stor del af denne udvikling kan formodentlig tilskrives WebNets mere ”usynlige” udseende, på grund af de mange små stålwire, der giver høj styrke selv ved tynde tråd tykkelser. På vores hjemmeside under ”teknisk specifikation” kan ses en tabel der viser de gængse tråd tykkelser og deres brudstyrke, se den her.

Nem montering
I forbindelse med montering af WebNet viser produktet sig atter fra sin fleksible side, da der findes flere løsninger. Hvor traditionelle løsninger kræver en ramme nettet kan svejses til, kan WebNet “syes” på en wire eller direkte på balustre, så der behøves langt færre værktøjer til udførsel af installationen. Dette er især et område der adskiller WebNet fra WireNet, hvor WebNet med klemmeringe har et færre antal “kantafslutninger” end WireNet. Kantafslutninger er en fællesbetegnelse for hvordan nettene ender, enten med loops, “øjer” eller fri maske. Du kan se de mange kombinationsmuligheder for kantafslutninger på vores hjemmeside her.

Vil du høre mere?
Du kan læse mere om WebNet på vores hjemmeside, eller kontakte os for en gennemgang af hvordan WebNet kan bruges på netop dit projekt på mail mt@wct.dk eller telefon 76123362.

WestCoast® Technique
Forum Kirkevej 26
6715 Esbjerg N
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14735348
P nummer: 1000795003

Kontaktperson

Mathias Thomsen
Sælger
+45 76123362 mt@wct.dk

Send til en kollega

0.031