23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Automationsprojekt sætter ny tidsrekord

Dansk RobotTeknik har sammen med Klinisk Biokemisk Afdeling på Gentofte Hospital automatiseret blodprøve analyserne i et stort offentlig-privat innovationsprojekt. Robotanlægget har sat ny rekord med 10.000 prøver i rap uden robotstop.

Dansk RobotTeknik har sammen med Klinisk Biokemisk Afdeling på Gentofte Hospital automatiseret blodprøve analyserne i et stort offentlig-privat innovationsprojekt. Projektet opdateres løbende, og i juni måned satte robotanlægget ny rekord med 10.000 prøver i rap uden robotstop.

Robotanlægget, der oprindelig blev indviet på Klinisk Biologisk Afdeling i slutningen af 2013, er koblet sammen med afdelingens Blodbånd for at mindske svartiderne på blodprøver.

Anlægget er efterfølgende udvidet til en løsning med 2 robotter. Den ene robot farvesorterer og registrerer blodprøverne samt placerer disse i rack, mens den anden placerer blodprøverne direkte i det modul, der føder det ene analyseapparat. Robotanlægget har betydet, at svartiderne for blodprøverne er reduceret væsentligt samtidig med at arbejdet er blevet lettere for laboratoriets personale. Antallet af menneskelige berøringer fra blodprøven er udtaget til svaret foreligger, er ligeledes blevet reduceret væsentligt, hvilket reducer muligheden for smitte af personalet.

I juni måned kunne Ledende Overlæge Dr. Med. Steen Stender glædeligt konstatere, at anlægget havde sat rekord med 10.000 prøver i rap uden robotstop, med en svartid på 35 minutter per prøve, og at anlægget kører stabilt.

Der er vist stor interesse for løsningen fra flere sider. Både fra hospitaler i Danmark, men også fra andre nordiske lande og østlande. Der er allerede afgivet flere tilbud både indenlands og til andre nordiske lande.

Ved spørgsmål, venligst kontakt indehaver Bo Jansen, tlf.: 29 86 07 15.

Baggrund
Dansk RobotTeknik igangsatte i 2013 et projekt sammen med Gentofte Hospital om håndtering af blodprøver. Robotarmene er koblet sammen med Klinisk Biologisk Afdelings nuværende Blodbånd med henblik på afprøvning af personalesikkerhed, blodprøverørskapacitet, driftsstabilitet og nedsættelse af svartiderne fra blodprøverne ankommer til laboratoriet, til svaret er tilgængeligt for rekvirenten.

Af hensyn til medarbejdernes sikkerhed har robotter på arbejdspladser tidligere opereret i afskærmede områder. Men på UR-robotten er der udviklet en sikkerheds-software, som sikrer, at robotten stopper sin bevægelse ved overskridelse af den maksimale tilladte kraft-moment styring. Således kan man med UR-robotten reducere sine omkostninger til afskærmning, da kun en let afskærmning af robottens arbejdsområde er nødvendig.

Dansk RobotTeknik ApS
Kløvervangen 11, Ganløse
DK-3660 Stenløse
Tel: +45 29 86 07 15
Info@danskrobotteknik.dk
www.danskrobotteknik.dk

Dansk RobotTeknik ApS
Svalehøjvej 5, port 3
3650 Ølstykke
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32296076
P nummer: 1015424601

Kontaktperson

Bo Jansen
Ejer & Diplomingeniør
+45 29860715 info@danskrobotteknik.dk

Send til en kollega

0.047