Fødevarekontaktmaterialer og Maskindirektivet
Maskindirektivet foreskriver ikke udelukkende kravene til CE mærking, men dikterer også sammenhængen til lovkrav om fødevarekontaktmaterialer, som grundlæggende er specificeret i forordningerne 1935/2004 og 2023/2006.
For fødevarekontaktmaterialer er der i dag megen fokus på overholdelse af reglerne i forordningerne 1935/2004 om materialer og genstandet tiltænkt kontakt med fødevarer og 2023/2006 om god fremstillingspraksis (GMP) ved produktion af udstyr til fødevareindustrien. Det handler i bund og grund om at sikre sporbarhed af materialer, de rette certifikater på materialer som godtgør egenthed til produktkontakt, samt styring af produktionsrutiner for at sikre at det færdige udstyr stadig er egent til produktkontakt.
Selv om det ikke altid er åbentlyst hos myndigheder ol. så kender de fleste udstyrsproducenter sammenhængen til Maskindirektivet, hvor der det står i bilag 2.1.1.a at: 'Materialer, som er i berøring med, eller som er beregnet til at komme i berøring med fødevarer, kosmetiske eller farmaceutiske produkter, skal opfylde bestemmelserne i direktiverne herom.'
Dette understøttes af vejledning fra Europa-Kommissionen, Erhverv, hvor emnet behandles på side 68 og 247-249 (se link Vejledning)