23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kæmpemikroskop skaber unikke muligheder

I de kommende år etableres en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter, ESS, i Lund i Sverige og det giver nye muligheder for forskning, innovation og erhvervsudvikling i Danmark

For at Danmark kan få mest muligt ud af ESS, skal forskningsfaciliteten tiltrække førende forskere og virksomheder fra hele verden. Der skal blandt andet etableres fire til seks danske fyrtårnsmiljøer på det bio- og materialevidenskabelige område, som skal fungere som omdrejningspunktet for samspillet mellem ESS, erhvervslivet og øvrige internationale materialeforskningsfaciliteter.

ESS er en neutronspredningsfacilitet, der fungerer som et kæmpestort og meget avanceret mikroskop. Det gør det muligt at tage meget præcise billeder og filmsekvenser af de strukturer og processer, som er skjult under materialers overflade. Det kan sammenlignes med røntgenteknologi, som man kender fra blandt andet hospitalsverdenen. Det forventes, at 2.000-3.000 forskere årligt vil besøge ESS for at gennemføre forskellige eksperimenter.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.046