23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Berøringsløs positionsbestemmelse af stempler

SICKs nye positioneringssensor MPA sikrer, ved korrektion for temperatursvingninger og magnetældning, en præcis absolut positionsbestemmelse. Sensoren er ideel til pneumatiske cylindre, og positionsmåling af sakselifte.

SICKs nye positioneringssensor MPA sikrer, ved korrektion for temperatursvingninger og magnetældning, en præcis absolut positionsbestemmelse. Sammen med høj samplingsfrekvens, lange måleafstande og minimal blindzone, er sensoren derfor særdeles velegnet til kontinuerlig detektering af stempelbevægelser i pneumatiske cylindre, og er ideel til positionsmåling af sakselifte

>> MPA positioneringssensoren anvendes til at bestemme den nøjagtige position af en magnet, f.eks. placeret i stemplet på en pneumatisk cylinder. Magneten detekteres af en række Hall-elementer placeret i MPA sensoren. Sensoren anvender en intelligent algoritme til dynamisk at tilpasse måleresultatet således at det altid er lineært og reproducerbart. Fordelen er en konstant korrektion for temperatursvingninger og magnetens ældning og derved en korrekt absolut positionsbestemmelse.
MPA positionssensoren er således særdeles anvendelig til en kontinuerlig detektering af stempel bevægelser i pneumatiske cylindre, og er ideel til positionsmåling af sakselifte.

Lange måleafstande giver mulighed for løsning af mange opgaver
Der findes en MPA positioneringssensor til enhver opgave.
Længderne findes fra 107 mm, i step på 36 mm, til hele 1007 mm. Derved kan man skræddersy længden til den specifikke opgave, og gøre det muligt at optimere produktprocessen og gennemføre større kvalitetssikring. Sensoren benyttes f.eks. til at registrere bevægelsen af en presse således, at emnets form kan kvalitetssikres og pressedybden registreres i kvalitetssystemet.
Positionsbestemmelse med høj sampling frekvens
Præcist defineret og ekstremt høje gentagelsesnøjagtigheder er grundlæggende krav til mange produktions processer. MPA opmåler position med en sampling hastighed på 1,15 ms/869 Hz, en opløsning på 0,06 mm og gentagelsesnøjagtighed på 0,1 mm. Særdeles stærke data til under to tusinde kroner!

Minimum blindzone sikrer maksimum fleksibilitet
Da MPA huset kun er minimalt længere end måleområdet, tilbyder sensoren maksimal fleksibilitet til et stort udvalg af applikationer. Minimum blindzone betyder, at man kan starte måling fra sensorens start og denne kan således placeres klods op af fast maskindel. Magnetens afstand til MPA kan variere da forskellen kompenseres i softwaren.

Integreret IO-link teknologi
MPA sensoren tilbyder både analog 4..20 mA og 0..10 V i samme sensor. Måleområdet kan frit programmeres til et præcist defineret område.
Derudover er der som standard indbygget IO-link interface. IO link er en global og standardiseret interface som giver mulighed for online kommunikation direkte ned i sensoren. Man kan således udføre både diagnose og parametrering under produktion.

Mere information
Vore teknikere sidder klar med råd og sparring på telefon: 45826400

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.046