23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hastighedsovervågning – sikker styring af maskinbevægelser

SICK introducerer et nyt sikkerhedsrelæ MOC3SA, speed monitor, til sikkerhedsovervågning af hastighed og stilstand på maskiner. Fordelen er øget produktivitet, fordi et maskinstop ikke længere er et must ved sikre indgreb i en maskine.

Overvågningsfunktionerne SLS (Safe Limited Speed), SSM (Safe Speed Monitor) og STO (Safe Torque Off), gør MOC3SA ideel til løsning af adgangskontrol og vedligeholdelsesopgaver, typisk i palletering-, håndtering- og robotapplikationer. Fordelen er øget produktivitet, fordi et maskinstop ikke længere er et must ved sikre indgreb i en maskine og fordi der ved fejlfunktioner bliver hurtigere adgang til maskinen når den ikke først skal bringes til stilstand.

I maskiner og robotter forårsages bevægelse af drev og aktuatorer, der skal sikker-hedsovervåges, så de slår fra ved en fejlfunktion. Til dette formål introducerer SICK nu den nye speed monitor MOC3SA, som er designet til sikkerhedsniveauer op til PL e (EN ISO 13849), SIL 3 (IEC 61508). Speed monitoren sikrer mod farlige bevægelser ved at monitorere stilstand og maskinens hastigheder. Speed monitoren har integreret overvågningsfunktioner som: SLS (safe limited speed), SSM(safe speed monitor) og STO (safe torque off).

SLS – sikker begrænset hastighed
SLS funktionen overvåger et drevs hastighed. Når hastigheden overgår et programmerede loftet sendes et signal til sikkerhedsstyringen og drevet bremses eksempelvis via en (STO) til sikker standsning af drejningsmomentet. Dette anvendes blandt andet ved førerløse vogne AGV’er: når en AGV bevæger sig mod en forhindring sender en laserscanner først et signal om at sænke farten. Speed monitoren på vognens drev er stadig aktivet og lader AGVen sig nærme sig objektet, men med en langsommere og kontrolleret hastighed. Drevet skal først bringes til fuld standsning når forhindringen når helt ind i laserscannerens programmerede sikkerhedsfelt. Ved at begrænse AGV’er drev til en specifik hastighed opnår man kontrolleret fremdrift mod forhindringer og bedre ydelse fordi den tid AGVerne er inaktive er minimeret.

SSM- sikker hastighedsovervågning
Et konfigureret hastighedsniveau for drevet afgør om outputsignal skal være højt eller lavt. Anvendes blandt andet til serviceopgaver. Eks. Døren ind til et farligt område med en sav-robot er sikret med en sikkerhedsafbryder. I forbindelse med service på maski-nen anvendes SSM signaler til at sikre at saven drejningsmoment bringes ned i en sikker langsom hastighed før det er muligt at åbne døren ind til maskinen. Fordelen er en hurtig adgang til maskinen, der sikrer rettidig intervention hvis der sker noget i processen. Det at produktion ikke standses helt op og muligheden for hurtigere at gribe ind ved fejlfunktion betyder øget effektivitet

Speed monitorens er let at konfigurere og kræver ingen ekstern PC. Ved at dreje en programvælgerknap med en skruetrækker konfigureres 4 sikre output og de forskellige overvågningsfunktioner lynhurtigt. Hastighedsloft og hastighedsovervågning kan enten konfigureres i frekvensområdet fra 0,5 til 99HZ eller fra 0,1 til 9,9 Hz. Sikkerhedsforsvarlig monitorering forgår via to uafhængige inputsignaler. MOC3SA er en fleksibel løsning, hvor man kan vælge om indputsignalerne skal komme fra 2 sensorer eksempelvis fra induktive følere eller encodere, eller det skal være ét sensor- og ét signaloutput fra selve drevet. Ydermere tillader MOC3SA at overvåge flere aksler via cascadering.
Speed monitoren MOC3SA kan tilsluttes til alle SICKs sikkerhedcontrollere og- PLC’er.

Mere information:
Peter Grøndahl sidder klar til at besvare sikkerhedsspørgsmål på telefon
4594 2417

>> Datablad

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.032