23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skal der være dobbeltkreds på vakuumsug??

Hos JLM teknik oplever vi en stigning i aktiviteterne på landets byggepladser, hvilket må betragtes som meget positivt. Vi oplever også, at der er fokus på forholdene og arbejdsmiljøet på byggepladserne.

JLM teknik er forhandler af PowrGrip vakuumsug i Skandinavien. Vakuumsuget anvendes, når der skal monteres glas eller vinduer på byggepladserne. Vi får rigtig mange spørgsmål, gående på reglerne når vakuumsug skal anvendes på byggepladserne og et tilbagevendende spørgsmål er, om der skal være dobbeltkreds vakuumsystem på et vakuumsug? Mange er forvirret omkring dette spørgsmål, fordi de ikke får et klart og entydigt svar. Vi har et klart svar og tøver ikke, når vi siger, at det skal der ikke nødvendigvis være. Man må gerne anvende et vakuumsug med 1 kreds vakuumsystem, der SKAL dog så være en anden sekundær holdeanordning, eksempel stropper….. Er dette nyt? Nej i EN 13155 fra 2003 står der at læse i punkt 5.2.2.8:

”For suge aggregater, der skal bruges på en byggeplads, kræves der en sekundær positiv holdeanordning, eller der skal være to vakuum kredse, der hver er udstyret med kontra ventil”

Men tit og ofte besværliggøres montering af glas eller vinduer når der anvendes stropper, derfor er det smart, at anvende et vakuumsug med 2 kreds vakuumsystem og vi anbefaler vores kunder, at købe en af de mange modeller fra PowrGrip med 2 kreds vakuumsystem.

Hos JLM teknik, har vi lavet et internt regelsæt, der tager udgangspunkt i maskindirektivet og EN13155, så vi I vores virksomhed har nogle fælles retningslinjer, da der ellers meget nemt kan opstår forvirring i fortolkningen af regler og retningslinjer, hvilket vi tit og ofte har oplevet.

JLM teknik ApS
Erhvervsparken 2
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20042702
P nummer: 1004260821

Kontaktperson

JB
Jan Bryld
Direktør
jb@jlmteknik.dk

Send til en kollega

0.032