23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rammefotocelle detekterer de mindste emner

SICKs rammefotoceller FLG detekterer emner ned til 2 mm i høj fart med en lynhurtig reaktionstid.

>> Tællefotocelle, udkasterramme eller rammefotocelle er forskellige benævnelser for en optisk sensor som overvåger et større areal. En rammefotocelle består af et sender- og et modtagerelement, placeret i en mekanisk stabil ramme, der på forhånd er justeret til optimal detektion.

2 mm med høj hastighed
En rammefotocelle kan detektere emner ned til en diameter på kun 2 mm. Det gør den velegnet til utallige applikationer i industrien. Det kunne for eksempel være optælling af små emner som skruer og møtrikker, eller sikring af dyre værktøjer i en stansemaskine ved at tjekke, at maskinen er fri for restmateriale inden den gøres klar til næste arbejdsproces. Disse emner kan registreres i frit fald. Rammen er udført i aluminium, og den solide konstruktion gør, at den er meget nem at tilpasse på maskinen uden at det kræver en besværlig mekanisk tilpasning.

Rammen er udført således at der via en omskifter kan skiftes mellem en ”Statisk” eller en ”Dynamisk” funktion. Ved den statiske funktion vil udgangssignal altid være aktiveret når et emne er i sensorens detekteringsområde. Vælges den dynamiske funktion overvåges området og placeres et transparent rør i området vil dette blive udblændet efter få sekunder. Herefter vil rammefotocellen kun reagere ved dynamisk ændring i detekteringsområdet, f.eks. ved at et emne passere gennem det transparente rør. Sensoren er udstyret med en følsomhedsjustering som sikrer, at kun relevante emner detekteres.

FLG-sensoren er med en reaktionstid på ned til ≤ 0,1 millisekunder lynhurtig og kan derfor detekterer selv meget små emner i høj fart. Det stiller krav til den efterfølgende styringshastighed. Ønskes det kan udgangssignalet forlænges op til 5 sekunder så styringen kan nå at opfange signalet. Rammen kan tilbydes i en åben U-formet version således, at den f.eks. kan sidde over et transportbånd.

Rammen kan i første omgang tilbydes i tre størrelser: 120 x 200mm, 180 x 200mm og 150 x 200mm. Der er tale om en meget hurtig sensor med reaktionstid på ≤ 0,1 millisekunder. Og en skiftefrekvens på 5000 Hz. Sensoren er forsynet med M12 stiktilslutning, og leveres med PNP/NPN udgang.

Hvordan får jeg mere information?
Hør mere om sensoren på Automatik-messen i Brønby den 11.- 13. september, hvor SICK udstiller på stand 1250

Ring og hør mere: 4582 6400

>> Datablad klik her!

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.031