23948sdkhjf
Del siden
Annonce

På kontroltjek efter usynligt mærke med luminescens Inspector

mange produktioner ønsker man at mærke emner op uden at en forbruger senere kan se mærket. Detektion af noget transparent på skinnende overflader er ikke særlig let i sig selv.

Metalfabriken Ljunghäll AB i Sverige er leverandør til bilindustrien. Her gør krav til proces- og kvalitetskontrol i produktionen det essentielt at kunne garantere tilstrædeværelsen af transparent lim på en given metalkomponent. Ved at tilsætte luminescens til limen, og belyse den med UV-lys bliver det muligt at afgøre om der er lim tilstede. Fordi metalfabrikken har brug for at have et præcist billede af det område limen befinder sig på, er klassiske luminescens-sensorer ikke attraktive løsninger.

Luminescens-visionsensor på limjagt
Opgaven løses med Inspector I40 LUT. Sensorens integrerede UV-belysning får limen til at fremstå klart oplyst i et langbølget blåt lys, som sikrer god kontrast til baggrunden. Ved at benytte en avanceret sensortype, Inspector I40 LUT, kan de effektive værktøjer fra visionsensoren kombineres med funktionen fra luminescenssensoren. Nu kan aftastningen baseres på enten antal/størrelse af luminicens eller en forudindlært form kan genkendes. Fokus på et område og ikke udelukkende en plet gør det muligt både at detektere, om der er lim tilstede og hvilken form limen har – alt imens sensoren simultant kan udføre yderligere inspektionsopgaver på emnet.

Pålidelig detektion på den lange bane
Da SICKs sælger bliver præsenteret for opgaven foreslår han Inspector I40 LUT og tager den med ud til kunden. Her fortager de sammen en testdemonstration direkte på metalemnet, som forløber overbevisende. På ingen tid sælges, installeres og parametreres en række visionsensorer der siden har vist deres værd i inspektionsløsningen, der garanterer pålidelig detektion.

Landsdækkende net af forhandlere
For at kunne servicere kunderne effektivt og hurtigt har SICK konsulenter i alle dele af Danmark. Vores konsulenter besøger kunder hver dag og når opgaver vurderes til at kunne løses med vision sensoren tilbydes flere optioner.
Kunden kan låne en sensor og konstruere sin egen løsning. Kunden kan rekvirere hjælp fra SICKs eksperter og få oplæring og indkøringshjælp. Vurderes det til at være en vanskelig opgave har SICK lokale partnere i den enkelte landsdele og kan derved sørge for lokal service.

Mærk emner usynligt
I mange produktioner ønsker man at mærke emner op uden at en forbruger senere kan se mærket.
Ved at printe et mærke, f.eks. med en inkjet printer, kan det usynlige mærke påføres og efterfølgende kan visionsensoren se om mærket er til stede og har den korrekte form. Man kan forstille sig en label i medicinalindustrien hvor man ønsker en kontrol af labelens oprindelse. Hvis der er et kryds tilstede gives et ok signal og hvis ikke, en advarsel. I40LUT har et særdeles kraftigt UV lys og kan detektere selv meget svage mærker, og der kan tillige benyttes ekstra UV lyskilde som f.eks. kan placeres i vinkler der fremhæver det luminescerende mærke.

Produktinformation:
https://www.mysick.com/saqqara/pdf.aspx?...
Produktkatalog:
http://www.mysick.com/eCat.aspx?go=DataS...



SICK A/S
Bregnerødvej 133
DK-3460 Birkerød
Tlf: +45 45826400
E-mail: sick@sick.dk
www.sick.dk

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Send til en kollega

0.047