23948sdkhjf
Del siden
Annonce

REHAU vinder international tunnelpris

REHAU’s energisegmenter, som afkøler undergrundstunneller og anvender den udvundne energi til at opvarme de bygninger der ligger ovenover tunnellen, blev i sidste uge udnævnt til ’Innovation of the Year’ ved den internationale prisuddeling i Hong Kong.

REHAU’s forslag var koncentreret om installationen af energisegmenter i en højhastighedstunnel i Jenbach, Østrig i samarbejde med rådgivere fra Arup og entreprenørfirmaet Züblin.

Energisegmenter er færdige betondele, som samlet danner tunnelskallen. Ved at integrere REHAU’s RAUWAY flexrør i betonsegmenterne, når disse produceres, og derefter lade væske, fx vand, løbe gennem rørene, udnyttes den varme der genereres indeni tunnellen og fra den omkringliggende jord. Varmen overføres til væsken som derefter føres op til jordoverfladen, hvor varmen kan trækkes ud ved hjælp af en almindelig varmepumpe.

REHAU har med stor succes bevist, at energisegmenter er mere effektive i forhold til traditionel ventilation indeni tunneller, men også når det drejer sig om at reducere driftsomkostningerne er der en positiv gevinst, da der produceres gratis energi til opvarmning af bygninger eller flader ovenover tunnelen.

REHAU’s teknologi kan også bruges til at udvinde jordvarme fra kloakrør og fra tunneller, som er bygget til at føre strømforsyningskabler, og skaber derfor en uvurderlig energikilde og køler samtidig tunnellen når det er nødvendigt.

Bygge og anlæg er en af REHAU’s hjørnesten inden for vores verdensomspændende plastbearbejdning. REHAU samler branchespecifik know-how fra de tre forretningsområder, bygge og anlæg, bilindustri og industri for at styrke vores førende markedsposition inden for produkter, rådgivning og service med nyskabelser og fremtidssikre systemløsninger. REHAU bygge og anlæg tilbyder helhedsløsninger til byggebranchen – fra bolig- til etagebyggeri, industri- og erhvervsbyggeri. Temaer som energieffektivt byggeri, renovering og vandbehandling har i den forbindelse stor fokus. Cirka 15.000 medarbejdere i hele verden medvirker til REHAU’s vækst og succes, og vi er repræsenteret i mere end 170 lande, hvor vi opbygger nærhed i markedet og til kunden.

REHAU A/S – 081211 pressemeddelelse

REHAU A/S
Industrivej 51 A
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45149013
P nummer: 1001863963

Send til en kollega

0.047