23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Slut med krav om HACCP godkendelse - Bakteriefrit design fra SICK fjerner faren ved sensoren

SICK har skabt en hygiejnesensor, der eliminerer bakteriefare fra sensoren og samtidig er designet til varigt at kunne modstå CIP/SIP-rengøring og brug af kraftige brintoverilteopløsninger.

I fødevare- og medicinalproduktionen må der ikke være mulighed for at bakterier kan sætte sig fast, endsige overleve rengøring og formere sig. Derfor skal rengøring udføres så effektivt, at der kan gives garanti på, at produktionsapparatet er absolut rent. Til dette benyttes HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), som er en systematisk forebyggende fremgangsmåde, hvorpå kritiske punkter i fødevare- og medicinalproduktion identificeres og fjernes. En metode som anvendes oftere og oftere i dansk produktion.

Risikoanalyse
HACCP benytter 7 principper:
• Kritisk analyse af maskinen
• Identifikation af kritiske punkter
• Grænser for hvert kritisk punkt
• Kontrol af grænser overholdes
• Korrektion ved overskridelse af grænser
• Dokumentation
• Kontrol af, at HACCP procedure giver det ønskede resultat

Traditionelle sensorer udgør et farligt kritisk punkt. De er problematiske på flere områder: Konstruktionen gør, at de samler på bakterier i huller og justeringsdele. Samtidigt er deres materialeoverflader ikke konstrueret til at sikre optimal virkning af rengøringsmidler, da glatte overflader tillader rengøringsmiddelet at løbe af for hurtigt. Derudover er traditionelle sensorer ikke designet til varigt brug i det miljø de indsættes i, hverken i forhold til rengøringskemikalier eller til påvirkninger af vandtryk og temperatursvingninger fra rengøring med højtryksrensning.

SICK har i en længere periode haft fokus på at udvikle produkter, der i særlig grad egner sig til fødevare- og medicinalproduktion. Hygiejnesensoren, som nu introduceres, fjerner sensoren fra HACCP listen og som en naturlig følge spares tid på kontrol og dokumentation. Når hver enkelt fotocelle skal igennem alle 7 punkter, og som det ses i de sidste punkter, så skal den også løbende kontrolleres - ja så er besparelsen stor ved at benytte en sensortype som fra starten ikke er at betragte som et kritisk punkt. ISO22000 certificerede virksomheder har store fordele ved at benytte denne sensortype, da den umiddelbart kan opsættes og idriftsættes.

Bakteriefri – ingen gevind, ingen beslag og justering uden huller!

Der er ingen beslag, da sensoren monteres ved hjælp af et rustfrit stålrør med indvendigt gevind. Dette stålrør fremstilles til den specifikke applikation og derved sikres optimal beskyttelse af kabel/stik samt position af kabeludgang. Sensoren er udformet med afrundede rengøringsvenlige kanter og alle huller på sensoren er blændet, så ingen bakterier kan sætte sig fast. Justeringen fortages ved et tryk på en rustfri stålmembran, patenteret af SICK, til præcis denne sensor. Husets struktur er designet til at sikre, at rengøringsmidler løber af tilstrækkelig langsomt til, at den kan opnå maksimal effekt.

Levetid - IP69K , Ecolab og indkapslet kabel
Den IP69K godkendte hygiejnesensor er udført i dobbelthus med yderkapsling i rustfrit EN14435/316L stål. Fronten er udført med en specialcoatet ekstra tyk linse, der hindrer ridser. Sensoren er modstandsdygtig overfor CIP/SIP og rengøring med Brintoverilte - et kemikalie som fotoceller normalt ikke er modstandsdygtige overfor.
Fordi kablet ligger i et rustfrit stålrør, er det absolut beskyttet mod vandtryk, kemiske rensemidler og temperaturer. Derved er man sikret mod fugtindtrængen via utætte kabler.

Maksimal ydelse – Pin-Point
Fotocellen er baseret på LED teknologi. En diffus sender benyttes til kontrol af baggrund og en Pin-Point LED giver sensoren en bemærkelsesværdi nøjagtig baggrundsafblænding som detektering af selv dybsorte emner. Pin-Point teknologi giver en mere fokuseret, mere homogen, næsten laseragtig lysplet på emnerne, som gør det let at justere sensoren. Refleksionsfotocellen til transparente emner tilpasser automatisk følsomhedsniveauet efter de visuelle forhold, således at stigende tilsmudsning ikke resulterer i fejldetektering. Lyspletten, som fotocellen genererer, er mindre end 6 mm., hvorved selv de mindste huller i et flow detekteres sikkert.

>> Produktnyhed

>> Datablad

SICK udstiller på Foodpharmatech10 i messecenter Herning d. 2. - 4. november, stand J7142. Kig forbi og hør mere om den nye standard inden for sensorer.

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Send til en kollega

0.031