23948sdkhjf

Digital sundhedsbølge i Tyskland kalder på danske løsninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Udenrigsministeriet - The Trade Council

Den tyske regering investerer frem mod 2024 årligt 200 mio. EUR i digitaliseringen af den tyske sundhedssektor. Det giver store muligheder for danske virksomheder.

Tyskland er, sammenlignet med Danmark, på flere områder bagud med digitalisering på sundhedsområdet. Blandt andet er man først nu ved at indføre en elektronisk recept, give læger elektronisk adgang til patienters sundhedsdata samt opbygge digitale platforme til kommunikation og håndtering af patienter.
 
Det giver store muligheder for danske virksomheder, der ofte sidder inde med de løsninger, det tyske marked efterspørger.
 
Også de tyske sygeforsikringer arbejder for den digitale dagsorden: ”De tyske sygeforsikringer er klar på digital forandring. Det er meget åbenlyst, at der er brug for digitalisering i Tyskland, og sygeforsikringer er med til at skubbe den agenda. De ønsker at kunne tilbyde de tyske borgere flere digitale tilbud”, lyder det fra Gitte Grandal Sognstrup, der er sundhedsrådgiver for The Trade Council i Tyskland.

Dog er tyskerne pionerer på et bestemt punkt, nemlig digitale sundhedsapps. Blandt andet har de skabt et register for digitale sundhedsapps, som læger kan ordinere på recept - de såkaldte DIGA’er. DIGA er bl.a. en spændende mulighed for danske virksomheder, fordi man får adgang til hele Tyskland som marked på en gang!
 
Læs mere om den digitale sundhedsbølge, DIGA og dine muligheder her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Asiatisk Plads 2
1448 København K
Danmark
Udenrigsministeriet - The Trade Council

Send til en kollega

0.079