23948sdkhjf

Hvordan påvirker nabostøj os som mennesker?

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

Nabostøj kan være kilde til mange konflikter. For når man bor tæt på andre mennesker, lægger man øre til deres liv, og vi kan ikke skrue ned for de lyde og støj, naboer laver.

Nyt afsnit om nabostøj: oplevelse, påvirkning og handlemuligheder

I det nye podcast-afsnit om nabostøj er Sandra Lori Pedersen, antropolog og forsker, og Rasmus Skov fra FORCE Technology inviteret indenfor i podcast-studiet for at gøre os klogere på:

  • hvordan man som beboer oplever støj
  • hvordan støj påvirker forholdet til hjemmet
  • hvad man kan gøre ved problemet.

Sandra Lori Pedersen fortæller bl.a., at ca. 35 % er generet af nabostøj, og at hele 70 % af konflikter i naboejendomme skyldes støj. Hun forklarer også, hvordan nabostøj kan give stress og en følelse af kontroltab, men at lydoplevelsen er subjektiv og påvirkes af den kontekst, den indgår i. For eksempel irriteres vi mindre af støj fra en nabo, vi synes godt om.

Find podcasten lige her.

Bag om podcast-serien om støj og lyd 

Støj og lyd er omdrejningspunktet for en serie af podcasts, som FORCE Technology står bag i regi af projektet ”Industriens Nationale lyd og luft LAB”, som er støttet af midler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Podcastene beskriver problemerne videnskabeligt og antropologisk, men fortæller også om, hvad der helt konkret kan gøres ved dem.

Find hele podcastserien her. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11