23948sdkhjf

Blog: Effektiv vandudladerstyring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Spirax Sarco Ltd.

Implementering af effektiv vandudladerstyring behøver ikke at være kompliceret. Lavere kulstofudledning, øget produktion og energibesparelser er alle fordele, du kan opnå ved regelmæssig styring af dine vandudladere.

Hvordan vedligeholder man et sikkert og energieffektivt dampsystem med et lavere kulstofforbrug?
Implementering af effektiv vandudladerstyring behøver ikke at være kompliceret. Lavere kulstofudledning, øget produktion og energibesparelser er alle fordele, du kan opnå ved regelmæssig styring af dine vandudladere.

Så hvorfor er effektiv vandudlader styring så vigtig? Hvis alle vandudladere fungerer optimalt og fjerner kondensat fra dampsystemet effektivt, vil proceseffektiviteten optimeres, dampudstyret beskyttes, og kondensatet kan genbruges. Alle faktorer, der bidrager til at du opnår dine overordnede bæredygtighedsmål.

Lad os starte med fire vigtige fordele ved effektiv vandudladerstyring

1. Sundhed og sikkerhed
Som med enhver forsyning i anlægget, såsom varmt vand eller elektricitet, skal et dampsystem styres rigtigt for at garantere sikker drift. Korrekt designede og velfungerende vandudladere gør det muligt at fjerne kondensat effektivt fra systemet, hvilket eliminerer enhver potentielt farlig situation, såsom rør- eller komponentfejl.

2. Produktivitet og procesforbedring
Velfungerende vandudladere gør, at dampsystemet at levere den termiske energi, der kræves for, at procesapplikationer kan fungere effektivt. Kondensat i dampforsyningen kan påvirke driften af applikationer og forårsage problemer såsom langsom opstart og dårlig varmeoverførsel. Fjernelse af kondensatet fra systemet gør det muligt for dampen at udføre sin opgave effektivt i processen.

3. Bæredygtige energibesparelser og reducerede kulstofemissioner
Kondensat indeholder typisk omkring 25 % af den brugbare energi fra den damp, det kom fra. At returnere dette til kedelfødetanken kan spare tusindvis af kroner om året alene i energi og reducerer behovet for frisk forbrugsvand, samtidig med at behovet for dyre kemikalier til behandling af råvand minimeres.

Kondensat fjernet fra dampsystemet og returneret til fødetanken reducerer også behovet for kedelblæsning, som bruges til at regulere koncentrationen af opløste faste stoffer i kedlen. Dette reducerer derfor energitabet fra kedlen under nedblæsningsprocessen – hvilket alt sammen bidrager til dine overordnede bæredygtighedsmål.

4. Lavere ejeromkostninger
Fjernelse af det uønskede kondensat fra systemet sikrer, at der er mindre risiko for skader fra problemer som vandslag og korrosion. Vandudladere fjerner kondensatet, når det dannes, holder damp af bedre kvalitet i systemet og beskytter rør og udstyr mod erosion og korrosion.

Læs hele bloggen her.

Kunne du tænke dig, at drage fordel af velfungerende vandudladere? Kontakt os på 38 10 42 88 eller send en mail og book tid til en vandudlader survey.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Spirax Sarco Ltd.

Blokken 62
3460 Birkerød
Danmark
Spirax Sarco Ltd.

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078