23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Enorme energibesparelser med centraliserede vakuumforsyning

Fødevareproducenten H. & J. Brüggen har efter skiftet til MINK MV serien fra Busch, opleveret stor energibesparelser.

Produktionen af müsli, granola barer, havregryn flager og korn er kerneforretningen hos H. & J. Brüggen KG. På deres produktionsfaciliteter i hovedkvarteret i Lübeck, Tyskland, arbejder virksomheden med en hård energistyring.
Som en del af et energibesparende initiativ, gennemgik Brüggen deres tidligere vakuumforsyning til pakkemaskinerne en kritisk energivurdering.
I samarbejde med en vakuumekspert skiftede virksomheden fra en decentral til en centraliseret vakuumforsyning. Den centraliserede løsning leverer i dag det nødvendige vakuum til alle pakkemaskiner. Det nye system består af fire efterspørgselsdrevne MINK MV Synchro klovakuumpumper fra Busch Vacuum Solutions. Som et resultat af dette skift, har virksomheden opnået en energibesparelser på 70 procent.

H. & J. Brüggen KG er en traditionel virksomhed, der blev grundlagt tilbage i 1868 og ledes i dag af fjerde generation. Brüggen har været placeret på havnen i Lübeck siden 1886 (fig. 1). Fabrikken i Lübeck producerer müsli, granola barer, havregrynflager og korn, der sælges under virksomhedens eget mærke såvel som private labels. Ud over de to produktionsfaciliteter ved virksomhedens hovedkvarter i Lübeck har Brüggen også produktionssteder i Polen, Frankrig og Chile.

Brüggen fremstiller varer direkte til forbrugerne og forsyner fødevareindustrien med råvare og ingredienser til en række anvendelser, eksempelvis som chokolade og slik, bagværk og mejeriprodukter.

Alexander Boese er ansvarlig for energiregnskabet på fabrikkerne i Lübeck, hvor der produceres müsli, havregrynflager og korn. Det var hans beslutning om at nøje analysere vakuumforsyningen til de forskellige pakkemaskiner. I alt var der installeret 19 tørtløbende lamelvakuumpumper på de respektive pakkemaskiner, hvor de i alt forbrugte 136.800 kilowattimer om året.
Da virksomheden arbejder med treholds skift i produktion og pakningen, var disse vakuumpumper generelt i brug hele dagen og natten, seks dage om ugen.

Han teamede op sammen med Jan Brakow, chef for emballageteknologi, og søgte efter mulige alternativer, som var mere effektive.
En vakuumekspert fra Busch Vacuum Solutions anbefales at bruge MINK MV klovvakuumpumper fra Synchro serien, som er udstyret med en integreret efterspørgselsstyret kontrol og en frekvensomformer som standard.
Desuden var målet at få disse vakuumpumper til at fungere som et centralt vakuumsystem, og forsyne alle pakkemaskiner med vakuum i fremtiden. For ikke at tage nogen risiko med installationen af denne nye vakuumteknologi var der kun to MINK MV Synchro klovakuumpumper installeret i begyndelsen. Disse to vakuumpumper var forbundet til nogle af posemaskinerne samt kartonpakkere.

Så snart vakuumpumperne blev installeret, begyndte de at vise yderligere fordele udover de ​​markant lavere energiomkostninger. Først og fremmest var virksomheden meget imponeret over, at støjniveauerne var faldet meget sammenlignet med de gamle lamelvakuumpumper. Desuden blev driftstemperaturen reduceret, hvilket reducerer varmeudledningen. Dette har igen betydning for det samlede energiforbrug. Alexander Boese forklarer, at faldet i varmeudledningen og MINK-vakuumsystemets centrale opsætning betød, at klimaanlæggets output kunne reduceres. Alle pakkemaskinerne på müsli-produktionslinien blev ændret til MINK klovakuumteknologi (fig. 2) i begyndelsen af ​​2019. Dette betyder, at den gamle opsætning med 19 decentraliserede lamelvakuumpumper blev erstattet med fire MINK MV Synchro klovakuumpumper.
Alexander Boese målte og dokumenterede energiforbrug kontinuerligt i løbet af det første halvår, for at give ham et årligt forbrugsniveau.
I henhold til hans beregninger kræver de fire vakuumpumper i alt 38.580 kilowattimer pr. år, hvilket genererer en årlig besparelse på 98.580 kilowattimer (fig. 3) sammenlignet med strømforbruget ved de gamle lamelvakuumpumpe.

Årsagen til, at energibesparelserne er så høje, er, at antallet af vakuumpumper blev reduceret så markant, vakuumpumperne er blevet samlet for at skabe ét vakuumsystem for hele pakkearealet, og sidst, men ikke mindst, at vakuumpumpernes kontrol er baseret på efterspørgsel.

De gamle lamelvakuumpumper kørte praktisk talt non-stop med fuld effekt på hver maskine, selvom en pakkemaskine midlertidigt var slået fra.

Samlingen af vakuumpumperne for at skabe et centralt vakuumsystem har resulteret i en samlet pumpehastighed, der kan variere. Årsagen bag dette er, at ikke alle pakkemaskiner altid har brug for den samme pumpehastighed på samme tid. For kartonpakkere suges for eksempel masser af "lækageluft" generelt ind, når luft suges gennem kartonet, eller hvis en af sugekopperne ikke er helt tæt. Vakuumsystemet reagerer øjeblikkeligt ved at øge hastigheden på en af vakuumpumperne eller ved at aktivere en ekstra vakuumpumpe. Som et resultat stiger vakuumsystemets pumpehastighed. Hvis en eller flere af pakkemaskinerne står stille, reducerer vakuumsystemet automatisk pumpehastigheden. Derfor bruger systemet kun den energi, som faktisk er nødvendigt.

Efter deres første par måneders brug bemærkede Jan Brakow også, at de fire MINK MV Synchro vakuumpumper krævede "praktisk taget ingen vedligeholdelse." De eneste regelmæssige check er for at fjerne støv fra indløbsfiltrene eller udskifte dem, hvis de er meget snavset. Ellers er vedligeholdelse begrænset til den årlige skift af gearolie. Dette kan udføres, mens produktionen kører - ved midlertidigt at afbryde en af de fire vakuumpumper fra forsyningsnetværket, hvilket automatisk øger output fra de tre resterende vakuumpumper.

I de gamle lamelvakuumpumper, hvor lamellerne bestod af kulstofbladene, skulle disse kontrolleres regelmæssigt og udskiftes når de var nedslidt, en proces der kun kunne ske, hvis pakkemaskinen blev slukket.
MINK klovakuumpumper har et kontaktfrit driftsprincip, hvilket betyder, at de bevægelige dele inde i vakuumpumpen (fig. 4) ikke kommer i kontakt med hinanden. Dette betyder at der ikke er slid eller friktion for disse modeller, ved modeller med kulstofblade samles der fin støv rundt om vakuumpumpen.
Alexander Boese og Jan Brakow er meget tilfredse efter det første år, og med de erfaringer de har fået med MINK klovakuumpumperne.
Det har resulteret i energibesparelser, minimering af vedligeholdelsesarbejde samt omkostninger og skabt en stigning i pålidelighed.
Planerne om at udvide produktionen og at købe flere pakkemaskiner indebærer nu også planer om at udvide vakuumforsyningen med yderligere MINK klovakuumpumper.

Vil du høre mere om MINK MV og dens muligheder kan du kontakte Busch her,
Du kan også skrive dig op til Buschs nyhedsbrev her eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.031