23948sdkhjf

Plastsprøjtestøbning: Simulering af køleeffekten

| Medlemsnyhed | Indrykket af Flowhow ApS

Moldex3D simulerer effekten af printede metal kerner (AM, Additive Manufacturing), så den forventede bedre køleeffekt kan sikres og dokumenteres.

På det seneste er interessen for og brugen af AM blevet stærkt forøget. Nu anvendes AM ikke bare til fremstilling af prototype og små serier af plastemner, men også til fremstilling af værktøjsdele printet i metal pulver. Den åbenlyse fordel ved denne metode er, at man kan designe kølekanalerne helt frit. Køletiderne kan bringes ned, da kølekanalerne kan ligges meget tæt og ensartet, nær kernens kontaktoverflader til plastemnet. Samtidig er den ensartede køling også med til at skabe en bedre emnekvalitet, hvor kast reduceres.

 Med Moldex3D har kan man præcist simulere hvordan effekten af de designede kølekanaler påvirker emnets køletid og kast. Det er nemt at lave sammenligninger mellem forskellige designs og derved optimere kanalernes effekt. I nogle tilfælde kan man måske endda komme til det resultat, at traditionelle borede kølekanaler er at foretrække, da gevinsten ved printede kerner ikke kan opveje, den større investering. Peer Guldbrandsen, simuleringsspecialist hos FlowHow® udtaler: ”I den seneste af Moldex3D version 2021, er brugen af softwaren gjort så let, at alle kan være med. Ved hjælp af få klik, kan man sætte simuleringen op og resultaterne lyver ikke”. Det er en kæmpe fordel, at man kan simulere effekten af ens påtænkte design, inden der investeres mange penge i en produktionsform. Ved at kunne forudsige, hvordan plast emner ender med at se ud, kan man spare meget tid og penge fra første ide til emnerne er godkendt. Samtidig kan man I de fleste tilfælde opnå en kvalitet på plastemnet, som man ikke skal gå på kompromis med. Oven i købet kan man producere plastemnerne til en lavere pris!

 3D printede plast prototyper kan give en fysisk fornemmelse af produktet ved at få det i hænderne, men da printprocessen er meget forskellig fra en sprøjtestøbe proces, vil man ikke kunne forudsige cyklustiderne og problematikker som plan- og rundhed, der ofte kan være problematiske i sprøjtestøbte plast emner. Peer Guldbrandsen udtaler: ”FlowHow® har flittigt brugt mulighederne for at simulere forskellige typer køling i Moldex3D, når vi løser konsulent opgaver for vores kunder, der gerne vil have svar på om deres plast emner kan opnå den ønskede kvalitet og kan fremstilles til en konkurrencedygtig pris, før de investerer i produktionsudstyr”.

FlowHow® tilbyder simulering og optimering af plastemner og sprøjtestøbeværktøjer før der investeres penge i produktionsudstyret. Er kvaliteten for ringe på allerede eksisterende plastemner, kan simuleringerne også bruges til at finde årsagen, og derved lave målrettede ændringer der højner kvaliteten.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Flowhow ApS

Bøgvadvej 33
6040 Egtved
Danmark
Flowhow ApS

Send til en kollega

0.078