23948sdkhjf

Vink vokser med automation

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

Den jyske plastproducent vokser med automatisering og robotter

Virksomheden Vink Plast har travlt. Og det har den jyske plastproducent heldigvis haft i lang tid. Da de investerede i en ny robot for snart 7 år siden var udgangspunktet at købe et 3-akset bearbejdningscenter med rundbord, og planen med cellen var at aflaste de øvrige CNC maskiner og bearbejdningscentre i produktionen, så man kunne nedbringe leveringstiden. Det virkede, og virksomheden vokser stadig.

Dengang endte det med en Fanuc Robodrill, der er en hurtig CNC maskine med et forholdsvis stort bearbejdningsområde, og et interface, der gør, at man kan betjene en robot på maskinen. Det gjorde det oplagt også at vælge en Fanuc robot til at betjene maskinen, og løsningen blev til i et samarbejde mellem Fanuc og Gibotech.

- Vi havde rigtig travlt, så da vi skulle vælge en robotleverandør, var det en høj prioritet, at de to leverandører selv kunne koordinere og samarbejde omkring projektet, lyder det fra Christian Ulberg, Produktionstekniker hos Vink Plast.

Robotten er en M710iC 50 kg robot med stor rækkevidde, og det samlede anlæg med CNC maskinen blev udviklet til fuldautomatisk håndtering af råemner fra paller, afblæsning og afsugning og opretning af emner. Endelig skulle robotten bruges til håndtering til og fra CNC maskine, samt til at palletere de færdigbearbejdede emner på paller.

Målet om at nedbringe leveringstiden blev indfriet og har sammen med højkvalitetsbearbejdningen resulteret i flere ordrer.

Har gode erfaringer med automatisering

Vink Plast har haft flere gode erfaringer med både CNC maskiner og robotter, og det ses i både økonomien og medarbejdertilfredsheden.

- Vi kan se effekten af automatisering ikke bare på bundlinjen, hvor vi er vækstet ganske pænt, men medarbejderne har også taget rigtig godt imod robotterne. De kunne hurtigt se, at robotterne har givet dem endnu flere kollegaer og ikke færre som nogen måske kunne være lidt nervøse for i starten. Samtidig har robotterne også frigivet noget tid, så medarbejderne kan koncentrere sig om andre og mere spændende opgaver end for eksempel at fodre en CNC maskine med emner, slutter Christian Ulberg.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.234