23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er du klar til din allersidste ERP-opgradering – nogensinde?

I løbet af 2021 skal hundredvis af danske virksomheder træffe et vigtigt valg.

For når Microsoft til efteråret lukker ned for mainstream support på Dynamics AX 2012 R3, og derved pensionerer den allersidste version af Dynamics AX, skal de beslutte, hvordan virksomhedens forretningskritiske processer fremover skal understøttes.

Det er selvfølgelig muligt at køre videre på den nu pensionsmodne AX-platform. Men i længden vil det medføre en del komplikationer og ekstra omkostninger samt svække virksomhedens risikoprofil og udviklingsmuligheder. Derfor er det langtfra optimalt at holde fast i en ældre AX version, hvis man vil styrke vækstmuligheder og konkurrenceevne. Det går min kollega Thomas Hald mere i dybden med her.

Enorm fleksibilitet og al den funktionalitet, man kan ønske sig 
Når AX nu går på pension, er det til gengæld oplagt at se nærmere på den cloudbaserede arvtager, Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management. Primært fordi den på mange måder er et markant bedre bud på, hvordan man for alvor tager hul på virksomhedens digitale transformation.

I sin kerne rummer Dynamics 365 Finance & Supply Chain de samme kendte elementer og funktionaliteter, som sin on premise-baserede forgænger. Men den kan meget mere og adskiller sig på en lang række punkter:

  • Med Dynamics 365 er du altid på linje med nyeste funktionalitet og sikkerhed. Otte gange årligt udsender
  • Microsoft store og små opdateringer, som styrker sikkerheden, retter fejl og udvider funktionalitet...
    ..hvilket igen betyder, at din platform altid er opdateret. Samt at skiftet bliver det sidste ERP-opgraderingsprojekt, virksomheden kommer til at gennemføre.
  • Den konstant udvidede funktionalitet og et enormt udvalg af add-ons fra 3. parts leverandører gør den samtidig langt mere fleksibel og nemmere at tilpasse virksomhedens skiftende behov.
  • Platformen er cloudbaseret. Det forenkler drift samt administration og gør økonomien langt mere forudsigelig. Men øger også kravene til standardisering og gør det nødvendigt at udvikle og arbejde med sin ERP-platform på en lidt anden måde, end man er vant til.

Den helt centrale kvalitet ved Dynamics 365 Finance & Supply Chain er dog, at den giver optimale muligheder for at understøtte virksomhedens vækst og strategi i en dynamisk og hurtigt forandrende verden.

Værktøjskassen bliver populært sagt meget, meget større. Det bliver nemmere og mere overskueligt at drage fordel af de ufatteligt mange muligheder med bl.a. data og automatisering af processer, at beslutningen om at starte cloud rejsen aldrig har været mere åbenlys. Dertil kommer det stærke samspil med andre mere og mere integrerede elementer som machine learning og AI, som samlet bidrager til en moderne og fleksibel platform

Læs også: Upgrade from Dynamics AX to Microsoft Dynamics 365 in 8 simple steps

Skab hurtige successer med nye idéer 
Tilsvarende er det nemt at prøve nye ideer af. Man kan hurtigt koble en ekstra cloudserver på i Azure og nemt prøve idéer og nye tiltag af. Derved er vejen til at få noget nyt i drift i forretningen hurtige og mindre omkostningstung end tidligere. Og viser det sig, at idéen ikke virker efter hensigten, nedlægger man sin server og evt. services.

Det samme gør sig gældende, hvis man vil styrke indsigten i centrale forretningsdata, optimere produktionen forsøge sig med IoT, mobile løsninger eller PowerApps; mulighederne for at opmitere sin forrenting har aldrig være bedre.

Det er revolutionerende sammenlignet med en klassisk on-premise baseret løsning, hvor det har krævet betydelige økonomiske investeringer i ressourcer, hardware og software for at udvikle og idriftsætte noget som helst. Med Dynamics 365 Finance & Supply Chain er der helt enkelt meget kortere fra tanke til handling.

Nogle tænker måske, at det vil kræve en meget stor indsats at nå sig langt.

Men ofte er det modsatte tilfældet. Mine kolleger og jeg har efterhånden været med til rykke adskillige virksomheder fra AX til Dynamics 365 Finance & Supply Chain, og i mange tilfælde er resultatet en løsning, der er næsten 100% standard – men med alle de fordele, jeg har nævnt ovenfor. Det er – synes jeg i hvert fald – ret imponerende og et ret godt eksempel på, hvor langt man kan nå, hvis man er klar til at sende sin on-premise baserede AX på rettidig pension. 

Hvis du ønsker at vide mere om at rykke fra Dynamics AX til Dynamics 365, så kan du med fordel downloade vores e-bog om netop dette. 

Download e-bog

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Kontaktperson

DG
Dorothea Gam
Marketing manager
+45 29690810 dga@columbusglobal.com

Send til en kollega

0.047