23948sdkhjf

Mixed Reality har kæmpe potentiale i produktionsindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Columbus A/S

Augmented Reality, Mixed Reality, Digital Reality… Kært barn har mange navne, men det handler i bund og grund om et digitalt lag oven på den fysiske virkelighed – og potentialet er langt større end blot at jage Pokémons på gader og stræder.

Af: Dorothea Gam, Senior Marketing Campaign Manager, Columbus.

Eksempelvis lader Microsofts HoloLens brugeren se dokumentation og detaljeinformation om dele eller processer, mens man reparerer en maskine. Eller man kan se, hvordan et færdigt hus tager sig ud på en grund, længe inden spaden stikkes i jorden. Mulighederne er praktisk taget uendelige.

Det giver danske industrivirksomheder et stort potentiale for at anvende de digitale redskaber til at forbedre arbejdsgange, produkter og services. Blandt andet ved at reducere nedetid, optimere vidensdeling og skabe værdi for både medarbejdere og kunder.

På konferencen ’Digital Reality’ på Automatikmessen 2020 hørte jeg blandt andet virksomhederne Virsabi og Jorgensen Engineering dele ud af erfaringer og læring fra deltagelse i et Digital Reality-projekt.

Produktionen tog godt mod de digitale muligheder
Jorgensen Engineering fortalte blandt andet om, hvordan virksomheden introducerede Mixed Reality i en produktion, der ellers var meget traditionel i deres tankegang. Men efter HoloLens-teknologien blev demonstreret og alle fik mulighed for at se, hvad det rent faktisk kunne bruges til i praksis, så blev det taget imod med åbne arme. For – som en medarbejder konstaterer om HoloLens-brillen – så "glemmer jeg hurtigt, at jeg har den på!"

Hos Jorgensen Engineering havde man behov for at gøre det nemmere at dele og anvende viden om drift og fejlsøgning på produktionsanlæg. Her viste Mixed Reality (MR) sig at være en rigtig god løsning til at gøre digitale manualer og videoinstruktioner tilgængelige under løsning af opgaver i produktionen.

Medarbejderen har – bogstaveligt talt! – al den nødvendige viden foran sig hele tiden og holder hænderne fri til at løse den aktuelle opgave. Det sparer tid og minimerer risikoen for at begå fejl undervejs.

Døråbner for nye forretningsmuligheder
MR-teknologi er nu en fast del af Jorgensen Engineerings serviceleverance, og når virksomheden sælger et projekt, følger der altid et par HoloLens briller med.

I forbindelse med et projekt vil der typisk være en indkøringsperiode, hvor Jorgensen Engineering sender en medarbejder ud i nogle dage til oplæring ved brug af et anlæg.

Men har kunden efterfølgende behov for support på et anlæg, kan den indledende samtale og eventuelle konkrete problemløsning hurtigt og effektivt håndteres på distancen via HoloLens-teknologien. Ganske enkelt fordi det er muligt for produkteksperten at se og vise detaljer – fuldkommen som sad man ved siden af kunden – samt komme med konkrete råd og præcis vejledning undervejs.

Det har skabt ekstra tryghed hos kunden samt mulighed for hurtigt at yde effektiv support – og har desuden været et stærkt salgsargument for Jorgensen Engineering. Samtidig frigiver det også dyrebar tid for senior specialister, som ikke behøver at rejse halvvejs rundt om jorden på bundne support-opgaver, men kan udnyttes langt bedre via fjernsupport.

Læs også 'Augmented Reality bringer eksperten i spil og styrker serviceforretningen'.

MR hjælper også gennem coronakrisen
Ligesom alle andre blev også Jorgensen Engineering ramt af coronakrisen, hvor medarbejdere blev sendt hjem til hjemmekontoret. Men til forskel fra mange af deres konkurrenter havde de et værktøj, der hjalp dem sikkert og godt gennem krisen.

Netop fordi virksomheden havde introduceret MR-teknologien, kunne produktionen holdes kørende, selvom en del af medarbejderne blev sendt hjem.

Ifølge projektleder Simon Tofte var det endda muligt at holde dampen oppe og nå deadlines på leverancer, fordi 80 procent af arbejdet kunne håndteres hjemmefra via blandt andet MR-teknologien. Ikke mindst fordi brillen gjorde det nemt at se præcis, hvad de tilbageværende medarbejdere i produktionen kunne se, hvilket gjorde det nemt at guide og sende relevante informationer.

Læs også 'Robotter gør manuelt arbejde mere sikkert og hjælper sundhedsvæsenet i kampen mod Covid-19'.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Columbus A/S

Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Danmark
Columbus A/S

Send til en kollega

0.172