23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Palsgaard + Norner = 100% vegetabilske produkter

Bæredygtighed er vigtig for ”Hjertearbejdende mennesker” på Palsgaard. Sammen med Norner har de udviklet mademballageadditiver fra 100% vegetabilske produkter.

Presset for at udvikle nye plastmaterialer baseret på vedvarende naturressourcer har ført til en søgning efter vedvarende polymeradditivløsninger, der tilbyder fremragende teknisk ydeevne. Et eksempel er vegetabilske oliebaserede tilsætningsstoffer fremstillet af oleokemikalier, skriver Harry Øysæd og Jorunn Nilsen om "Emulgatorer for godt".

Anvendelser til sådanne tilsætningsstoffer er; Smøremidler, antistatiske midler, sikringsmidler, blødgørere og stabilisatorer. Oleo-kemi er en skræddersyet kemi, og ved at ændre parametre som alkoholtype, fedtsyre, kædelængde, mætning og esterificeringsgrad kan man opnå en lang række egenskaber for de endelige produkter.

EU har fastlagt nye og ambitiøse mål for cirkulær økonomi og genanvendelse af materialer. Dette inkluderer emballering. FuturePack-projektet, ledet af Norner som en af ​​forskningspartnerne, udvikler viden om teknologier og krav for at nå disse mål for plast.

Allerede i 2009 indledte Palsgaard og Norner et samarbejde om mademballage. Palsgaards bæredygtige produktfilosofi og viden inden for fødevareindustrien kombineret med Norners avancerede laboratorier og ekspertise inden for polyolefin (PO) industrien har været en god platform til fremstilling af bæredygtige fødevare emballageadditiver fremstillet af 100% vegetabilske produkter. Produkterne har fået navnet Einar® til ære for grundlæggeren af ​​Palsgaard; Einar Viggo Schou og hans filosofi.

Norner AS
Dokkvegen 20
3920 Porsgrunn
Porsgrunn
Norge
CVR nummer: NO898736032

Kontaktperson

OJM
Ole Jan Myhre
Market Manager
olejan.myhre@norner.no

Send til en kollega

0.047