23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sig farvel til programmører og it-specialister

Microsoft har gjort det nemmere for dig at analysere, automatisere og forbedre dine forretningsprocesser. Få det hurtige overblik her.

Af Thomas B. Eidner, Business Consultant, Columbus

I denne uge nåede den såkaldte Power Platform World Tour til Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. Og som entusiast og konsulent i business intelligence var jeg selvfølgelig med for at høre alt det seneste nye om Microsofts Power BI, PowerApps og Flow.

Hvis du selv arbejder med BI og analyse eller blot er nysgerrig på mulighederne, så vil jeg foreslå dig at læse med her i blogindlægget, hvor jeg kort fortæller om de mange spændende nyheder, som blandt andet gør det nemmere selv at arbejde med tingene.

Hvis du ikke helt ved, hvor gode Microsoft er på dette område, så kan jeg fortælle, at de to globale analysevirksomheder Gartner og Forrester rangerer Microsoft som ”top industry leader” inden for Analytics & BI tools. Så jo, Microsoft er rigtigt godt med.

En af årsagerne til Microsofts førende position er, at de hele tiden videreudvikler deres løsninger, som efter min mening både gør dem bedre og mere brugervenlige.

Og kigger vi på Danmark er der mange virksomheder, som bruger Power BI eller er meget interesseret i at gøre det.

Power-værktøjer hænger bedre sammen
En af de vigtigste nyskabelser er styrkelsen af samspillet mellem Power BI, PowerApps og Flow, som tilsammen udgør Power-platformen.

Lidt forenklet kan man sige, at Power BI bruges til analyse. Flow sikrer automatisering. Og PowerApps sikrer, at man gør noget. Eller som de sagde det på engelsk: Analyze, Automate, Act.

Med den forbedrede integration mellem de tre applikationer er det blandt andet blevet muligt at embedde (indlejre) og integrere PowerApps direkte ind i Power BI og opdatere data via appen.

Det er ganske smart og har samtidigt den konsekvens, at virksomheder i mindre grad har behov for programmører og it-specialister. Mantraet for Power Platformen er da også No Code/Low Code.

Derfor vil du som ”almindelig” bruger selv kunne lave avancerede apps, analytiske dashboards, automatisere processer og integrere disse med hinanden.


AI og Machine Learning bliver hvermandseje
Det mest hotte emne på Power Platform World Tour var AI (kunstig intelligens) og Machine Learning. Et område der indtil nu mest har været forbeholdt dataingeniører og videnskabsfolk.

Men med Microsofts nye versioner af AI Builder til PowerApps og AutoML til Power BI kan de fleste faktisk selv bygge, træne og udnytte avancerede analytiske algoritmer.

Det kan du bruge til eksempelvis at undersøge kundeafgang (churn), svindel (fraud) eller gennemføre holdningsanalyser (sentiment analysis).

Med Power BI AutoML kan du derfor nemmere end nogensinde træne, indsætte, visualisere og handle på forretningskritiske processer og KPI’er.

Microsoft har virkelig haft fokus på den menneskelige side og skabt et meget brugervenligt interface i Power BI AutoML. Du bliver således guidet og hjulpet gennem hele Machine Learning-processen. Lige fra valg af modeltype (binær og general klassifikation, regression og forecasting) til hvilke input-variable der er vigtigst at medtage i modellen.

Og du får leveret en performance rapport om din algoritmes præcision, gennemsigtighed samt en cost-benefit analyse.

Det er forholdsvist nemt at bruge algoritmen i dit datasæt. Du tilføjer den på samme måde, som når du i dit datasæt tilføjer en ny kolonne, som kan visualiseres.

På konferencen kunne Program Manager hos Microsoft, Justyna Lucznik, desuden fortælle, at Microsoft arbejder på at tilføje en standard Power BI template rapport, som baserer sig på dine data og predictions fra algoritmen. Det sikrer dig en meget brugervenlig oplevelse.

PowerApps og Flow nyheder
Der er også nyheder til PowerApps og Flow, som begge har fået preview til AI builder. Dermed kan du bruge kunstig intelligens til eksempelvis at gennemgå fakturadata, billedgenkendelse af dine produkter, antal deltagere til en event eller holdningsanalyser ud fra ansigtsdata.

Du kan træne algoritmen ved eksempelvis at uploade 15 billeder per objekt og lade AI builder bygge en billedgenkendelses eller Form processing algoritme til brug i din PowerApp.

Udrulningen af Power Platform 2019 Release Wave 2 sker medium oktober 2019, hvor AI builder bliver Generally Available.

Hvis du allerede nu bruger PowerApps eller Flow, så vil jeg anbefale dig lige at gå ind og teste AI builder. Jeg tror, du vil blive glædeligt overrasket. Det blev jeg i hvert fald.


Vil du være sikker på at skabe værdi? Så husk data storytelling og visualisering
Jeg blev glad, da jeg fandt ud af, at hele tre sessioner på Power Platform World Tour var dedikeret til data storytelling og visualisering. Det bekræfter nemlig, at stadigt flere virksomheder har indset, at teknologi alene ikke er tilstrækkeligt til at gøre virksomheder datadrevne.

Det, du også skal have være styr på, er at kommunikere og videreformidle information og insights på en måde, som gør det nemt for andre at handle ud fra disse.

Så hvis dine rapporter og dashboards i Power BI skal skabe værdi, skal du sørge for at designe dem til at formidle information og insights på en måde, så modtageren nemt forstår, hvordan vedkommende kan handle.

For mine kolleger i Columbus og mig selv er visualisering og storytelling et hjertebarn og et område, hvor vi har mange års erfaring. Årsagen er ret enkel: Vi kan ikke garantere merværdi ved rapporter og dashboards, hvis ikke information og insights formidles på den rigtige måde til beslutningstagerne.

Desværre er netop visualisering og storytelling også et område, der ofte negligeres eller outscopes i Analytics- og BI-projekter, hvilket gør det svært at sikre maksimal værdiskabelse hos brugeren.

Du kan have gjort alt rigtigt lige fra at indsamle, rense, strukturere og berige data, til at have bygget et flot data warehouse og lavet views og kuber. Men det i selv skaber ikke værdi.

For hvis ikke det er synligt for brugeren, hvilken historie data kan fortælle, og der ikke er visualiseringer til at guide hende/ham til at træffe de rette beslutninger, så bliver der ikke skabt ny værdi på baggrund af rapporten.

Data visualisering og storytelling er derfor essentielt for alle de virksomheder, der har ambitioner om at være datadrevne.

Hvis du vil vide mere, så kontakt mig gerne eller deltag på et af vores kurser i netop visualisering og data storytelling, som klæder dig på til at udarbejde værdiskabende rapporter og dashboards. Send mig en mail for at få mere at vide om kurserne på: tbe@columbusglobal.com 

Læs mere om vores løsninger i data, indsigt og analyse her.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.031