23948sdkhjf

Workshop om beregningsmodeller for migration fra plastmaterialer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Materiale Netværk

Kemiske stoffer kan migrere fra plastmaterialer til det, de er i berøring med. At teste for migration tager imidlertid tid og koster penge. En løsning er i stedet at lave beregning af mulig migration.

På denne workshop kan du høre mere om modeller til beregning af migration.

For fødevarekontaktmaterialer er det tilladt at beregne migration for specifikke stoffer. Modellerne findes og er validerede for en række plastmaterialer. De samme modeller kan anvendes til at forudsige migration af stoffer fra samme typer af materialer i andre produkter, fx medicinsk udstyr, emballage til hudplejeprodukter, drikkevandsrør og marine installationer.

Fordelen ved at gøre brug af beregninger er, at man undgår at udføre laboratorietests, når man kan forudsige, hvordan migrationen vil forløbe afhængig af tid, temperatur og medium. Det kan især være en fordel i udviklingsfasen af et nyt produkt, hvor man skal vælge mellem flere alternativer til materialer.

DHI er ved at udvikle beregningsmodeller, der kan bruges til at beregne afgivelsen af stoffer fra flerlagsmaterialer og flere nye polymermaterialer. Ved hjælp af modellerne kan man også beregne afgivelsen af stoffer til fx kropsvæsker, hud, drikkevand og havvand.

Denne workshop har to formål:

  • At illustrere hvilke muligheder der er i at anvende beregningsmodeller
  • At få en dialog med fremtidige brugere om deres behov, begrænsninger og spørgsmål

Vi opfordrer på forhånd deltagerne til at indsende eksempler på problemstillinger eller cases, som vi skal regne på, samt tilkendegive ønsker og behov for beregningsmodeller.

Det vil også være muligt at indsende en case efter deltagelse i workshoppen.

Tilmelding til workshoppen kan ske her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Materiale Netværk

Niels Bohrs Vej 6
6700 Esbjerg
Danmark
Dansk Materiale Netværk

Send til en kollega

0.094