23948sdkhjf

Vil du vide hvordan vores kunder anvender 3D-print i deres virksomhed?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protech Danmark

Den odenseanske virksomhed AM Tooling bruger en Stratasys F170 til at printe kundetilpassede fixturer og værktøjskomponenter. 3D-printeren har bidraget med større designfrihed og mulighed for bedre service til virksomhedens kunder.

AM Tooling startede tilbage i 1973 i en lille garage i Odense. Siden har virksomheden vokset sig stor og tæller i dag over 60 medarbejdere. Virksomheden er specialliter i at fremstille alle former og størrelser af værktøj og dele til især bilindustrien. I starten af 2019 investerede virksomheden i deres første 3D-printer; en Stratasys F170. 3D-teknologien anvendes bl.a. til fremstilling af kundetilpassede fixturer samt maskinkomponenter.

Større designfrihed med 3D-printer
Allerede for flere år siden, hvor Peter Eskelund arbejdede hos Betler Aluminium i Tønder blev hans interesse for 3D-print vagt. Det var dog først, da han kom tilbage til AM Tooling i 2018, at han kom til at arbejde med additiv fremstilling.

-    Peter fortæller, at han ser det som en god mulighed for at udvikle specialmaskiner/værktøjer med flere additiv fremstillede komponenter og ydermere komponenter fremstillet i forskellige materialer, så som kulfiber og på sigt metalkomponenter.

I forbindelse med investeringen i en 3D printer, stod AM Tooling med en virksomhed, som skulle bruge nogle meget komplekse robotgribere og fixturer. I dette tilfælde kunne AM Tooling ved at benytte 3D print opnå større designfrihed og samtidig reducerer leveringstiden på komponenterne væsentligt. Derudover var arbejdsprocessen mere effektiv og hurtigere fremfor traditionel fremstilling med CNC-bearbejdning.

-    Vi gik i nærmere dialog med Protech og efter Protech havde printet testemner til os, blev beslutningen om at investerer i en 3D-printer taget, siger Peter.

Læs resten af casen om AM Tooling her eller bliv inspireret af vores andre kundecases.

Kontakt os også gerne hvis du vil næremre nærmere om jeres muligheder indenfor 3D-print.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protech Danmark

Kokbjerg 14
6000 Kolding
Danmark
Protech Danmark

Send til en kollega

0.064