23948sdkhjf

Udfordring i en container

| Medlemsnyhed | Indrykket af Norner AS

Udvikling af en ny beholder i plastmaterialer kan lyde som en simpel opgave. Det er ikke nødvendigvis det! I det mindste ikke når det skal huske 200 liter og bruges til farligt affald. Tilføj funktionelt design, og det bliver endnu mere kompliceret.

Mezonic har udviklet en patenteret plastbeholder, der kan bruges til både opbevaring og transport af fast og flydende affald. Norner var engageret af Mezonic under udviklingen af, hvad der formentlig er verdens største UN-certificerede sprøjtestøbte og stables beholder. Vores ekspertise var nødvendig i materialevalg, værktøjsforbedringer og optimering af produktionsbetingelser. I denne artikel deler vi nogle af de mange erfaringer fra dette udfordrende og i sidste ende succesfulde projekt.

Alle dele af beholderen er lavet af injektionsstøbt polyethylen med høj densitet. Dette eliminerer korrosionsproblemer og øger holdbarheden. Beholderen er designet til højt tryk med stødabsorberende ribber på låget og på bunden af ​​beholderen. Designet gør også beholderen nem at stable, hvilket muliggør effektiv transport.

 

Udfordringerne

Mezonic's mål var at skabe verdens største UN-certificerede sprøjtestøbte beholder til farligt gods. For at overvinde denne udfordring skulle det bedste materiale vælges, produktionsoptimeret og strenge certificeringskrav opfyldt.

Mezonic havde valgt en multimodal PE baseret på datablade og information fra leverandøren. Men det viste sig ikke at være tilstrækkeligt under de første tests. Mezonic forpligter derefter Norner til hjælp inden for plastekspertise og detaljeret forståelse af PE-materialer, produktionsbetingelser for sprøjtestøbning og fejlanalyse ved mikroskopi.

Den første opgave var at undersøge materialets morfologiske forskelle efter test med et udvalg af de mest lovende PE-kvaliteter. Dette endte med en anbefaling af et materiale, der fungerede godt.

Norns hjalp Mezonic i flere optimeringsfaser af design og sprøjtestøbningsbetingelser. Mikroskopi og analytiske vurderinger i dette arbejde identificerede og anbefalede forebyggende foranstaltninger til:

  • Delamineringsproblemer
  • Urenheder
  • Overtrædelse

 

Efter hvert trin blev de nye prototyper UN-testet efterfulgt af nye undersøgelser og forbedringer, indtil beholderen endelig blev godkendt.

Mezonic's containere kommer i flere farver, og nogle pigmenter og masterbatches har været mere udfordrende end andre. Mezonic oplevede til sidst problemer med f.eks. distribution af farvepigmenter, urenheder og at forskellige pigmenter påvirker produktets mekaniske egenskaber.

Ved hjælp af vores mikroskopi laboratorium blev alle disse problemer identificeret og løsninger foreslog. Billederne nedenfor er nogle eksempler på mikroskopi undersøgelser under denne produktudvikling.

Vores erfaring er altid at inkludere en mere detaljeret test- og mikroskopiundersøgelse i opstartsfasen. Dette reducerer risikoen for fejl, forsinkelser og sparer betydelige omkostninger.

For Mezonic er det yderst vigtigt at have stor tillid til deres produkter. Denne affaldsbeholder har opnået gode dokumenterede testresultater samt bliver FN-certificeret.

 

Figur 1: Skarpe hjørner indledt brud ved belastning. Billedet illustrerer en undersøgelse af tidligt værktøjsdesign, der krævede forbedringer.

Figur 2: Laminarlag i forskydningszone (kold orientering), som i værste tilfælde kan føre til delaminering.

Figur 3: Delamineringsudfordringer i et tidligt udviklingsstadium. Nyt materialevalg og ændrede produktionsbetingelser hjalp med at løse disse problemer.

Figur 4: Morfologiske forskelle forårsaget af to forskellige pigmenter.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle
Norge
Norner AS

Send til en kollega

0.063